Inatherm is gespecialiseerd in de selectie en levering van componenten ten behoeve van een gezond en aangenaam binnenklimaat in gebouwen

IRIS regelkleppen

Algemeen
    Inatherminologie
De IRIS regelklep is binnen het luchttransportsysteem een ideale oplossing voor de exacte en snelle berekening en regeling van het luchtvolume. De klep bestaat uit een behuizing, een diafragmaklep, een regelmoer en -hendel, manometeraansluitingen en een diameteraanduiding. Een zeer eenvoudig selectiediagram is bevestigd aan de klep. Inatherm beschikt ook over een zuurbestendige IRIS-klep, de IRIS-H. Deze is het meest geschikt in situaties waar zuurbestendige kanalen zijn toegepast.

IRIS regelklepLuchtdichtheidsklasse C
Werking
Om de luchtstroom te bepalen, wordt het drukverschil berekend met de drukmeetpunten aan weerszijden van de klep. Vervolgens kan de bijbehorende luchthoeveelheid van het selectiediagram worden afgelezen. In dit selectiediagram wordt namelijk het luchtvolume aangeduid bij de verschillende openingsstanden en het bijbehorende drukverschil. De openingsstand van de klep wordt duidelijk weergegeven door de diameteraanduiding op de klep. Deze openingsstand en dus ook de luchthoeveelheid kunnen vervolgens eenvoudig worden geregeld door middel van de regelmoer of -hendel.
Materiaal
De behuizing en de diafragmaklep van de IRIS zijn vervaardigd van gegalvaniseerd staal. De IRIS-H is gemaakt van zuurbestendig staal. De aansluitingen van alle IRIS-kleppen zijn voorzien van rubberen afdichtingen voor een luchtdichte aansluiting op het kanaal.
Productcode

IRIS regelklep                           IRIS-aaa(-H)Afmeting in mm (aaa)
80, 100, 125, 150, 160, 200, 250, 315, 400, 500, 630, 800

Optioneel
Zuurbestendig materiaal
-H


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer