Elke dag blijven 2.000 leraren en 20.000 leerlingen ziek thuis door een slecht binnenmilieu op school. Kom in actie, stop het broeiklaseffect!

Product downloads

Schoolventilatie

Stop het Broeiklaseffect
     Inatherminologie
     Handige links

Wat is het broeiklaseffect?

De kwaliteit van het binnenklimaat op scholen is vaak onder de maat. Een ongezond binnenklimaat beïnvloedt zowel de gezondheid als de leerprestaties van kinderen. 

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de CO2-concentraties in Nederlandse scholen vaak te hoog is. In naar schatting 80-88% van alle leslokalen voldoet de binnenlucht niet aan de referentiewaarde die in de wet- en regelgeving gehanteerd wordt als de minimumkwaliteit. 

Elke dag blijven duizenden leraren en leerlingen ziek thuis als gevolg van een slecht binnenmilieu op school: een te hoog CO2-gehalte, hoge temperaturen in de zomer, vochtproblemen in lokalen en in veel gevallen
geluidshinder. Vermoeidheid, geurhinder, oogirritatie, hoofdpijn, benauwdheid en andere gezondheidsklachten zijn aan de orde van de dag. Al deze klachten bij elkaar noemen wij het Broeiklaseffect.


De oplossing

Inatherm heeft jaren ervaring in het ventileren van schoolgebouwen en biedt verschillende pasklare oplossingen aan in de vorm van projectvoorstellen. Deze projectvoorstellen zijn gebaseerd op het “Frisse Scholen“ programma van eisen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Dit programma van eisen is afgestemd op het Bouwbesluit en geeft advies over het creëren van een goed binnenmilieu in scholen.


Projectvoorstel aanvragen

Hieronder vindt u een aanvraagformulier, waarmee u heel eenvoudig en snel een projectvoorstel kunt aanvragen, afgestemd op uw specifieke eisen en wensen.

Door de samenwerking met verschillende divisies binnen SIG Air Handling Nederland kunnen wij een ongekend brede propositie aanbieden, waardoor er altijd een passende totaaloplossing geleverd kan worden voor uw project.


- Klik hier en vraag een projectvoorstel aanE-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer