De ronde brandkleppen van Inatherm zijn getest volgens EN 1366-2 en hebben een brandweerstand van 60/90/120 minuten.

Product downloads

Ronde brandkleppen

Algemeen
    Inatherminologie
Een brandklep voorkomt de verspreiding van brand door ventilatiekanalen. De ronde brandklep is een onderdeel van het luchttransportsysteem en wordt geplaatst in een wanddoorvoering waar een rond ventilatiekanaal de brandscheiding (of brandcompartimentswand) doorkruist. De brandklep sluit automatisch wanneer de temperatuur in het kanaal boven de 72°C komt, waardoor vlammen, rook en warme gassen worden tegengehouden.

Type Brandweerstand Diameters Speciale eigenschap
60/90 minuten Ø100-Ø315 mm Zeer dun klepblad
60 minuten Ø100-Ø315 mm Snelle, droge montage
60/90/120 minuten Ø100-Ø315 mm Zeer dun klepblad
60/90/120 minuten Ø200-Ø630 mm Grotere diameters
CE-markering
Vanaf 1 september 2012 moeten alle brandkleppen zijn voorzien van een CE-markering (volgens EN 15650:2010). De reden van de CE-markering: het testen en het produceren van de brandkleppen dienen volgens Europese normen te gebeuren in plaats van tegenstrijdige nationale normen. De CE-markering bewijst dat het product voldoet aan de minimale voorgeschreven eisen voor verdeling op de Europese markt. Hierdoor kan een product met CE-markering in elke EU-lidstaat op de markt worden gebracht. De producten dienen wel aan eventuele aanvullende nationale regels te blijven voldoen.

Alle brandkleppen van Inatherm zijn CE-gemarkeerd. U kunt voor zowel de ronde als de rechthoekige brandkleppen officiële conformiteitsverklaringen bij ons opvragen.
Inwendige reinheid
Klasse 1 volgens ISO 8502-3De ronde brandkleppen van Inatherm worden standaard geleverd als hygiënische, inwendig reine uitvoeringen. Deze hygiëne-uitvoeringen voldoen aan de hoogste klasse volgens ISO 8502-3 en zijn exclusief verkrijgbaar bij Inatherm. U herkent de inwendig reine uitvoeringen aan de de afgedekte kanaalaansluitingen en de groene sticker op het product. Lees meer...
CR2 CR2


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer