Inatherm levert verschillende producten op het gebied van brandveiligheid en branduitbreiding in gebouwen.

Brandveiligheid

Algemeen
    Inatherminologie
Ventilatie-installaties dienen te voldoen aan vele normeringen en zijn ook onderhevig aan wet- en regelgeving, onder andere op het gebied van brandveiligheid en branduitbreiding in gebouwen. In het leveringsprogramma van Inatherm vindt u dan ook enkele producten die hierop betrekking hebben, zoals brandkleppen. 

Brandkleppen vormen een belangrijk onderdeel in het luchttransportsysteem. In situaties waarbij hoge temperaturen voorkomen, zal de brandklep automatisch het luchtkanaal volledig afsluiten om brandvoortplanting te voorkomen. Alle brandkleppen van Inatherm zijn voorzien van een CE-markering.
CE-markering
Vanaf 1 september 2012 moeten alle brandkleppen zijn voorzien van een CE-markering (volgens EN 15650:2010). De reden van de CE-markering: het testen en het produceren van de brandkleppen dienen volgens Europese normen te gebeuren in plaats van tegenstrijdige nationale normen. De CE-markering bewijst dat het product voldoet aan de minimale voorgeschreven eisen voor verdeling op de Europese markt. Hierdoor kan een product met CE-markering in elke EU-lidstaat op de markt worden gebracht. De producten dienen wel aan eventuele aanvullende nationale regels te blijven voldoen.

Alle brandkleppen van Inatherm zijn CE-gemarkeerd. U kunt voor zowel de ronde als de rechthoekige brandkleppen officiële conformiteitsverklaringen bij ons opvragen.


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer