Inatherm is gespecialiseerd in de selectie en levering van componenten ten behoeve van een gezond en aangenaam binnenklimaat in gebouwen

Vlinderkleppen

Algemeen
    Inatherminologie
Een brandwerende vlinderklep voorkomt de verspreiding van brand door ventilatiekanalen. De vlinderklep is een onderdeel van het luchttransportsysteem en wordt geplaatst in een wanddoorvoering waar een rond ventilatiekanaal de brandscheiding (of brandcompartimentswand) doorkruist. De klep wordt in een stalen ventilatiekanaal met dezelfde diameter geplaatst en op zijn plaats gehouden door een rubberen dichtingsring. Een smeltlood houdt de twee halve klepbladen open. Wanneer de temperatuur in de luchtkoker boven de 72°C komt, smelt het lood en sluiten de twee delen van de klep, waardoor vlammen, rook en warme gassen worden tegengehouden.

Type Brandweerstand Diameters Speciale eigenschap
60 minuten Ø100-Ø200 mm Eenvoudige montage
90 minuten Ø100-Ø200 mm Eenvoudige montage
120 minuten Ø100-Ø200 mm Eenvoudige montage
CE-markering
Vanaf 1 september 2012 moeten alle brandkleppen zijn voorzien van een CE-markering (volgens EN 15650:2010). De reden van de CE-markering: het testen en het produceren van de brandkleppen dienen volgens Europese normen te gebeuren in plaats van tegenstrijdige nationale normen. De CE-markering bewijst dat het product voldoet aan de minimale voorgeschreven eisen voor verdeling op de Europese markt. Hierdoor kan een product met CE-markering in elke EU-lidstaat op de markt worden gebracht. De producten dienen wel aan eventuele aanvullende nationale regels te blijven voldoen.

Alle brandkleppen van Inatherm zijn CE-gemarkeerd. U kunt voor zowel de ronde als de rechthoekige brandkleppen officiële conformiteitsverklaringen bij ons opvragen.
Inwendige reinheid
Klasse 1 volgens ISO 8502-3De ronde brandkleppen van Inatherm worden standaard geleverd als hygiënische, inwendig reine uitvoeringen. Deze hygiëne-uitvoeringen voldoen aan de hoogste klasse volgens ISO 8502-3 en zijn exclusief verkrijgbaar bij Inatherm. U herkent de inwendig reine uitvoeringen aan de de afgedekte kanaalaansluitingen en de groene sticker op het product. Lees meer...


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer