De VEX balansventilatie-units met WTW behoren tot de beste en meest energiezuinige op de markt door de lage SFP-cijfers, het hoge rendement en het lage geluidsniveau.

Product downloads

VEX 100 (kruisstroom)

Algemeen
De VEX 100 serie is een complete serie balansventilatie-units met warmteterugwinning via kruisstroomwisselaars.

De serie bestaat uit 4 units met luchthoeveelheden van 400 m³/h tot 8.600 m³/h.
VEX100-serie

horizontaal, verticaal of plafond 400 - 2.300 m³/h
Selectieprogramma
Quick select
Quick select
horizontaal of verticaal 700 - 3.700 m³/h
horizontaal of verticaal 1.000 - 5.400 m³/h
horizontaal 1.300 - 8.600 m³/h
Eigenschappen
 • EnergielabelCompacte units
 • Geïntegreerde naverwarmer (warm water of elektrisch)
 • Veel keuzemogelijkheden voor kanaalaansluitingen
 • Verkrijgbaar als unit voor buitenopstelling (OD) of split model
 • Energiezuinig: lage SFP-cijfers
 • EXstream performance centrifugaal waaiers
  (hoog rendement, laag geluidsniveau)
 • Programmeerbare behoefteafhankelijke regeling (DCV)
 • Vele regeltechnische opties zoals CO2-voelers, temperatuursensoren
 • Lage installatiekosten: stekkerklaar geleverd
 • Standaard voorzien van LONWORKS®
Uitvoeringen
VEX140, VEX150 en VEX160 zijn als horizontale of verticale uitvoering verkrijgbaar. VEX170 kan alleen als horizontale uitvoering worden geleverd.

U kunt daarnaast kiezen voor een linkse of rechtse uitvoering met kanaalaansluitingen aan de linker-, rechter-, boven- en onderzijde.

Uitvoeringen VEX 100
Constructie
De compacte VEX100 units zijn ontworpen volgens de hygiënenorm VDI 6022, waardoor de units zeer eenvoudig, veilig en volledig kunnen worden gereinigd.


Behuizing
Behuizing VEX100   De kast van de VEX100 is gemaakt van Aluzink AZ185 corrosieklasse C4 volgens EN/ISO 12944-2 en geïsoleerd met 50 mm mineraalwol. Dit resulteert in een zeer lage geluidsemissie naar de omgeving.


Kruisstroomwisselaar
Kruisstroomwisselaar   Aluminium kruisstroomwisselaar met lage drukval en hoog thermisch rendement. De kruisstroomwisselaar zorgt voor een volledige scheiding van de luchtstromen, zodat er geen geuren of onzuiverheden in de toevoerlucht kunnen komen.


Motorsecties
Motorsectie VEX100   De motorsecties zijn opgehangen in railsystemen die uittrekken en service eenvoudig maken. Het ontwerp van de ophanging, waar de motor, waaier en aanstroomconus bijeengebracht zijn, zorgt voor een optimale trillingsdemping en dus een laag geluidsniveau. De unit beschikt over zeer efficiënte EC-motoren.


Waaier
Waaier VEX100   De units zijn uitgerust met EXHAUSTO’s EXstream performance waaiers, de toonaangevende waaier wat betreft energieverbruik en geluidsniveau.


Aansluitkast
Aansluitkast VEX100   De goed toegankelijke externe aansluitkast met ingebouwde werkschakelaar zorgt voor eenvoudige toegang voor aansluiting en afstelling.


Compactfilters
Compactfilters VEX100   De VEX100 serie wordt geleverd met compactfilters. De compact-, of cassettefilters, zijn eenvoudig te vervangen. Standaard worden M5-filters geleverd. F7-filters zijn beschikbaar als toebehoren.


Naverwarmer
Naverwarmer VEX100   De VEX100 wordt geleverd met een geïntegreerde naverwarmer. U kunt kiezen voor een warm water of een elektrische naverwarmer.


Montageframe
Montageframe VEX100   VEX140, VEX150 en VEX160 worden standaard met poten geleverd. Daarnaast kan een montageframe als toebehoren worden besteld. VEX170 wordt met geïntegreerd montageframe en verstelbare poten geleverd. De hoogte van het frame is verstelbaar tussen 130 en 160 mm.
Certificaten
Om de kwaliteit van onze producten op het gewenste hoge niveau te houden, beschikken we over een uitgebreid gecertificeerd leveringsprogramma.


Eurovent
Eurovent-certificaat VEX balansventilatie-unitsDe VEX balansventilatie-units van Inatherm beschikken over het Eurovent-certificaat. De units zijn volledig gestest en alle capaciteiten, rendementen en geluidsgegevens zijn bevestigd door Eurovent. Eurovent is een internationale organisatie van producenten en een kwaliteitskenmerk, die garant staat voor de prestaties van een product. Eurovent streeft naar het verbeteren van de normen voor HVAC en het garanderen van de integriteit van gecertificeerde producten.


VDI 6022 - Hygiënestandaard
VDI 6022-certificaat VEX100, VEX200EXHAUSTO heeft haar balansventilatie-units ontworpen volgens de Duitse hygiënenorm VDI 6022 (zie VDI 6022-certificaat VEX100, VEX200). Dankzij de doordachte constructie kunnen de units zeer eenvoudig, veilig en volledig gereinigd worden. Alle niet-metalen materialen zijn getest door derden om bacteriegroei te voorkomen. Bovendien loopt de condensbak aan alle kanten af naar de afvoer en is het afvoerluchtfilter zo gemonteerd dat er in het filter van de kruisstroomwisselaar geen condensatie optreedt.
Offerte aanvragen
Klik hier voor het aanvraagformulier.


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer