BDMX EC dakventilatoren zijn standaard voorzien van zeer efficiente EC-motoren en zijn daardoor niet alleen energiezuinig, maar ook eenvoudig toerenregelbaar.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Voornaam *
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bedrijfsnaam
Postcode en plaats
 
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Inatherm nieuws

06-04-2018 - Inatherm & Interland Tech...
Inatherm & Interland Techniek vieren dit jaar beide ee...
23-01-2018 - VSK 2018: BEZOEK ONS IN H...
Introductie nieuw platform Van dinsdag 6 tot en met 9 feb...
01-11-2017 - De inductie-units van Ina...
Inatherm plafondinductie-units zijn geschikt voor ventilatie, koeling en...

Nieuws

De inductie-units van Inatherm; onze meest uitgebreide productrange ooit

Inatherm plafondinductie-units zijn geschikt voor ventilatie, koeling en verwarming, waarbij hoge eisen zijn gesteld aan het binnenklimaat, de luchtkwaliteit en het comfort. De Eurovent-gecertificeerde units beschikken over innovatieve technieken en zijn zeer flexibel: de luchthoeveelheid, het koelvermogen en de luchtstroom kunnen elk moment worden gewijzigd. Hierdoor zijn de units in staat om eenvoudig aan veranderende ruimtecondities te worden aangepast.

Unieke eigenschappen

  • Flow Pattern Control: FPC geeft de gebruiker de mogelijkheid om het uitblaaspatroon aan te passen door middel van ingebouwde schoepen. De schoepen kunnen in 4 standen handmatig worden afgesteld: 0° - 15° - 30° - 45°.
  • Pi-functie; De enige inductie-unit met ingebouwde VAV-functionaliteit. De inductie-units van inatherm beschikken namelijk over een Pi-functie, die een perfect coanda-effect garandeert ongeacht de werkelijke luchthoeveelheid.
  • Een traditionele inductie-unit is in principe niet geschikt in een VAV-systeem omdat vaste nozzles zijn berekend op één specifieke luchthoeveelheid. Wijziging van luchtvolume zal ertoe leiden dat lucht ”naar beneden valt”, wat zorgt voor comfortklachten. De inductie-units van Inatherm zijn voorzien van traploos verstelbare nozzles waardoor er een optimaal coanda-effect gerealiseerd kan worden.
Traploos verstelbare nozzles - Inatherm inductie-units

  • Standaard zijn de inductie-units geschikt voor de standaard T24-liggers van systeemplafonds. Echter kunnen de inductie-units worden aangepast voor bijna alle mogelijke plafondsoorten in de markt. 


Wat is de Pi-functionaliteit?

De Pressure Independent functionaliteit zorgt ervoor dat de luchthoeveelheid altijd is afgestemd op de bezetting in de ruimte (bijv. op basis van aanwezigheid of CO²). De goede nozzlestand wordt per unit automatisch ingesteld, wat tevens zorgt voor een optimaal coanda-effect. De gewenste waarde wordt aangehouden en is onafhankelijk van veranderingen in andere ruimten of drukverschillen in het kanalensysteem. De actuele luchthoeveelheid kan worden afgelezen op het display.Pi-functie

Eén unit is voldoende: WEGA II X-Flow

Onze standaard IQII inductie-units zijn geschikt voor luchthoeveelheden tot 216 m³/h (afhankelijk van de lengte). We merken dat, met name bij vergaderruimtes of ruimtes waarin zich relatief veel personen bevinden dat niet de koelcapaciteit maar de luchthoeveelheid bepalend is voor een goed binnenklimaat.

Om te voorkomen dat er meerdere inductie-units moeten worden geplaatst of dat er moet worden gekozen voor inductie-units i.c.m. aanvullende inblaasroosters, biedt de nieuwe WEGA II X-flow voldoende capaciteit om met slechts één inductie-unit een vergaderruimte tot wel 12 personen te ventileren.

Standaard oplossing:
Standaard oplossing vergaderruimtes

Met de WEGA II X-flow:
WEGA II X-flow oplossing vergaderruimtes

Interesse?
Heeft u vragen over onze inductie-units? Wij denken graag mee over uw klimaattechnisch vraagstuk. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel +31 (0)416 317 830.E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer