De VEX balansventilatie-units met WTW behoren tot de beste en meest energiezuinige op de markt door de lage SFP-cijfers, het hoge rendement en het lage geluidsniveau.

Product downloads

VEX 200 (roterend)

Algemeen
De VEX 200 serie is een complete serie balansventilatie-units met warmteterugwinning via roterende warmte-wisselaars (warmtewiel).

De serie bestaat uit 7 units met luchthoeveelheden van 200 m³/h tot 18.530 m³/h.
VEX200-serie

aansluitingen Ø315 mm 200 - 2.160* m³/h
Selectieprogramma
Quick select
Quick select
aansluitingen Ø400 mm 350 - 2.870* m³/h
aansluitingen 400x800 mm 650 - 4.460* m³/h
aansluitingen 500x1000 mm 1.000 - 6.900* m³/h
aansluitingen 600x1400 mm 2.500 - 14.000* m³/h

* Max. luchthoeveelheid ErP 2018
Eigenschappen
 • EnergielabelCompacte units
 • EC-motor
 • Verkrijgbaar met compact- of zakkenfilters
 • Veel keuzemogelijkheden voor kanaalaansluitingen
 • Verkrijgbaar als unit voor buitenopstelling (OD) of split model
 • Energiezuinig: lage SFP-cijfers
 • EXstream performance centrifugaal waaiers
  (hoog rendement, laag geluidsniveau)
 • Optioneel externe naverwarmer (warm water of elektrisch)
 • Optioneel koudwaterbatterij of DX koelbatterij
 • Programmeerbare behoefteafhankelijke regeling (DCV)
 • Vele regeltechnische opties zoals CO2-voelers, temperatuursensoren
 • Lage installatiekosten: stekkerklaar geleverd
 • Standaard voorzien van LONWORKS®
Uitvoeringen
De VEX200 is een serie horizontale balansventilatie-units, verkrijgbaar met 2 typen filters:
 • Compactfilters
 • Zakkenfilters

Daarnaast bestaan er vele aansluitmogelijkheden. U kunt kiezen voor een linkse of rechtse uitvoering met kanaalaansluitingen aan de linker-, rechter-, boven- en onderzijde*.

De units worden geleverd als één complete unit of als een in secties opgedeelde unit. De VEX240 en VEX250 zijn verkrijgbaar als één unit, die zonder deuren maximaal 805 mm (VEX240) of 890 mm (VEX250) diep is. De VEX260 en VEX270 zijn verkrijgbaar als samengekoppelde units die ter plekke in secties op te delen zijn, zodat ze door deuropeningen van minimaal 825 mm naar binnen te brengen zijn. De VEX280 is in secties opgedeeld, zodat ze door deuropeningen van minimaal 900x2000 mm (BxH) naar binnen te brengen zijn. Nadat de unit binnen is gebracht, wordt het op het bijgeleverde montageframe gemonteerd.

VEX200 secties

* De VEX280 is niet verkrijgbaar met kanaalaansluitingen aan de onderzijde.
   Let op! Met zakkenfilter is boven- en onderaansluiting voor afvoer- en buitenlucht niet mogelijk.
   Dit is wel mogelijk voor afblaas- en toevoerlucht (zie voorbeeld VEX240).
Constructie
De compacte VEX200 units zijn ontworpen volgens de hygiënenorm VDI 6022, waardoor de units zeer eenvoudig, veilig en volledig kunnen worden gereinigd.


Behuizing
Behuizing VEX100   De kast van de VEX200 is gemaakt van Aluzink AZ185 corrosieklasse C4 volgens EN/ISO 12944-2 en geïsoleerd met 50 mm mineraalwol. Dit resulteert in een zeer lage geluidsemissie naar de omgeving.


Roterende warmtewisselaar, warmtewiel
Roterende warmtewisselaar, warmtewiel VEX200   Aluminium warmtewiel met lage drukval en hoog thermisch rendement (ca. 80%). De rotorsturing bestaat uit een stappenmotor met motorsturing.


Motorsecties
Motorsectie VEX100   De motorsecties zijn opgehangen in railsystemen die uittrekken en service eenvoudig maken. Het ontwerp van de ophanging, waar de motor, waaier en aanstroomconus bijeengebracht zijn, zorgt voor een optimale trillingsdemping en dus een laag geluidsniveau.


Waaier
Waaier VEX100   De units zijn uitgerust met EXHAUSTO’s EXstream performance waaiers, de toonaangevende waaier wat betreft energieverbruik en geluidsniveau.


Aansluitkast
Aansluitkast VEX200   De goed toegankelijke externe aansluitkast met ingebouwde werkschakelaar zorgt voor eenvoudige toegang voor aansluiting en afstelling.


Compactfilters of zakkenfilters
Filters VEX200   De VEX200 serie wordt geleverd met compactfilters of zakkenfilters. De filters, verkrijgbaar als M5-filters of F7-filters, zijn eenvoudig te vervangen.


Montageframe
Montageframe VEX100   De VEX240 en VEX250 worden standaard met poten geleverd. Het montageframe met stelpoten kan als toebehoren worden meegeleverd. De VEX260, VEX270 en VEX280 zijn in secties gedeelde units, die standaard met montageframe en stelpoten geleverd worden. De hoogte van het frame is verstelbaar tussen 130 en 160 mm.
Certificaten
Om de kwaliteit van onze producten op het gewenste hoge niveau te houden, beschikken we over een uitgebreid gecertificeerd leveringsprogramma.


Eurovent
Eurovent-certificaat VEX balansventilatie-unitsDe VEX balansventilatie-units van Inatherm beschikken over het Eurovent-certificaat. De units zijn volledig gestest en alle capaciteiten, rendementen en geluidsgegevens zijn bevestigd door Eurovent. Eurovent is een internationale organisatie van producenten en een kwaliteitskenmerk, die garant staat voor de prestaties van een product. Eurovent streeft naar het verbeteren van de normen voor HVAC en het garanderen van de integriteit van gecertificeerde producten.


VDI 6022 - Hygiënestandaard
VDI 6022-certificaat VEX100, VEX200EXHAUSTO heeft haar balansventilatie-units ontworpen volgens de Duitse hygiënenorm VDI 6022. Dankzij de doordachte constructie kunnen de units zeer eenvoudig, veilig en volledig gereinigd worden. Alle niet-metalen materialen zijn getest door derden om bacteriegroei te voorkomen. Bovendien loopt de condensbak aan alle kanten af naar de afvoer en is het afvoerluchtfilter zo gemonteerd dat er in het filter van de kruisstroomwisselaar geen condensatie optreedt.
Offerte aanvragen
Klik hier voor het aanvraagformulier.


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer