De VEX balansventilatie-units met WTW behoren tot de beste en meest energiezuinige op de markt door de lage SFP-cijfers, het hoge rendement en het lage geluidsniveau.

Product downloads

VEX 300 (tegenstroom)

Algemeen
De VEX 300 serie is een complete serie balansventilatie-units met warmteterugwinning via tegenstroomwisselaars.

De serie bestaat uit plafond- en staande units met luchthoeveelheden van
125 m³/h tot 5.400 m³/h.
VEX300-serie

     
Selectieprogramma
Quick select
Quick select
plafondunits 120 - 1.380* m³/h
staande units 120 - 1.410* m³/h
     

* Max. luchthoeveelheid ErP 2018
Eigenschappen
Hoog rendement   EXact2-regeling
Hoog rendement Efficiënte tegenstroomwisselaars zorgen voor een zeer hoog rendement: met condensatie tot 94%.   EXact2-regeling Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met groot kleurendisplay en symbolen.
Energiezuinig   Compacte units
Energiezuinig Lage SFP-cijfers = lager energieverbruik (o.a. dankzij EC-motoren)   Compacte units De compacte units zijn door een gewone deuropening te transporteren.
Hygiëne   Geluiddemping
Hygiene, VDI6022 Bijzonder servicevriendelijke opbouw van de unit volgens VDI 6022 hygiënerichtlijnen.   Geluiddemping De units, voorzien van optimale trillingsdemping, leveren een zeer laag geluidsniveau.

Energielabel
  • EXstream performance centrifugaal waaiers
    (hoog rendement, laag geluidsniveau)
  • Optioneel externe naverwarmer (warm water of elektrisch)
  • Optioneel koudwaterbatterij of DX koelbatterij
  • Voorzien van unieke, innovatieve ontdooitechniek met regelstrategie om ook bij lage buitenluchttemperaturen 100% ventilatie te garanderen
  • Programmeerbare behoefteafhankelijke regeling (DCV)
  • Vele regeltechnische opties zoals CO2-voelers en aansturing door GBS
  • Lage installatiekosten: stekkerklaar geleverd

Innovatieve bypass ontdooitechniek voor VEX 300
Uitvoeringen
De VEX300-serie met tegenstroom warmtewisselaar bestaat uit plafondunits (VEX300C) en horizontale, staande units (VEX300H).


De VEX 300C plafondunits zijn balansventilatie-units met WTW via tegenstroomwisselaars.

De serie bestaat uit 4 units met luchthoeveelheden van 120 m³/h tot 1.380 m³/h.
VEX300C plafondunits


De VEX 300H staande units zijn balansventilatie-units met WTW via tegenstroomwisselaars.

De serie bestaat uit 5 units met luchthoeveelheden van 120 m³/h tot 1.410 m³/h.
VEX300H staande units
Constructie
De compacte VEX300 units zijn ontworpen volgens de hygiënenorm VDI 6022, waardoor de units zeer eenvoudig, veilig en volledig kunnen worden gereinigd.


Behuizing
Behuizing VEX100   De kast van de VEX300 is gemaakt van Aluzink AZ185 corrosieklasse C4 volgens EN/ISO 12944-2 en geïsoleerd met 50 mm mineraalwol. Dit resulteert in een zeer lage geluidsemissie naar de omgeving.


Tegenstroomwisselaar
Tegenstroomwisselaar VEX300   Aluminium tegenstroomwisselaar met lage drukval en zeer hoog thermisch rendement (zonder condensatie 80-85%, met condensatie tot 94%). De tegenstroomwisselaar zorgt voor een volledige scheiding van de luchtstromen, zodat er geen geuren of onzuiverheden in de toevoerlucht kunnen komen.


Motorsecties
Motorsectie VEX100   De motorsecties zijn opgehangen in railsystemen die uittrekken en service eenvoudig maken. Het ontwerp van de ophanging, waar de motor, waaier en aanstroomconus bijeengebracht zijn, zorgt voor een optimale trillingsdemping en dus een laag geluidsniveau.


Waaier
Waaier VEX300   De units zijn uitgerust met EXHAUSTO’s EXstream performance waaiers, de toonaangevende waaier wat betreft energieverbruik en geluidsniveau.


Aansluitkast
Aansluitkast VEX300   De goed toegankelijke externe aansluitkast met ingebouwde werkschakelaar zorgt voor eenvoudige toegang voor aansluiting en afstelling.


Compactfilters
Filters VEX300   De VEX300 serie wordt geleverd met compactfilters. De compact-, of cassettefilters, zijn eenvoudig te vervangen. De units zijn verkrijgbaar met M5- of F7-filters.


Montageframe
Montageframe VEX340, VEX350, VEX360   De VEX340, VEX350 en VEX360 worden standaard met montageframe en stelpoten geleverd. De hoogte van het frame is verstelbaar tussen 130 en 160 mm.


Ontdooi-bypass
De VEX300 is uitgerust met een unieke, innovatieve ontdooi-bypass. Dat wil zeggen dat de buitenlucht bij risico van ijsvorming in zekere mate om de warmtewisselaar heen, direct naar de naverwarmer, geleid wordt. Hiermee wordt een voorverwarmer vermeden.
Ontdooi-bypass VEX300
Ontdooi-bypass VEX320 en VEX330
Certificaten
Om de kwaliteit van onze producten op het gewenste hoge niveau te houden, beschikken we over een uitgebreid gecertificeerd leveringsprogramma.


Eurovent
Eurovent-certificaat VEX balansventilatie-unitsDe VEX balansventilatie-units van Inatherm beschikken over het Eurovent-certificaat. De units zijn volledig gestest en alle capaciteiten, rendementen en geluidsgegevens zijn bevestigd door Eurovent. Eurovent is een internationale organisatie van producenten en een kwaliteitskenmerk, die garant staat voor de prestaties van een product. Eurovent streeft naar het verbeteren van de normen voor HVAC en het garanderen van de integriteit van gecertificeerde producten.


VDI 6022 - Hygiënestandaard
VDI 6022-certificaatEXHAUSTO heeft haar balansventilatie-units ontworpen volgens de Duitse hygiënenorm VDI 6022. Dankzij de doordachte constructie kunnen de units zeer eenvoudig, veilig en volledig gereinigd worden. Alle niet-metalen materialen zijn getest door derden om bacteriegroei te voorkomen. Bovendien loopt de condensbak aan alle kanten af naar de afvoer en is het afvoerluchtfilter zo gemonteerd dat er in het filter van de kruisstroomwisselaar geen condensatie optreedt.
Offerte aanvragen
Klik hier voor het aanvraagformulier van VEX 300C (plafondunit)
Klik hier voor het aanvraagformulier van VEX 300H (staande unit)


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer