headerinathermwwebsite

Elektrische kanaalverwarmer

Gebouwen worden steeds beter geïsoleerd en uitgebreide watergevoede verwarmingssystemen met een hoge capaciteit zijn niet langer altijd noodzakelijk. Steeds vaker wordt elektriciteit duurzaam opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. Een goed binnenklimaat is het doel dat wordt bereikt door juiste ventilatieoplossingen en klimaatbeheersing die op een project zijn afgestemd. De expertise op het gebied van all-electric oplossingen is gedurende de jaren ontwikkeld, toegepast en verbeterd. 

 

Elektrische kanaalverwarmer nodig voor uw project?

Wij denken graag met u mee. Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op!

Elektrische verwarming

Elektrische (bij)verwarming wordt door dalende energiekosten en lage montage- en investeringskosten een steeds interessanter alternatief. Sinds 1 januari 2020 zijn de nieuwe BENG-eisen ingegaan voor alle nieuwbouw (woningen en utiliteit). Deze nieuwe eisen zijn het gevolg van het Energieakkoord en de Europese EPBD-richtlijn. De nieuwe BENG-eisen geven een hoge waardering aan elektrische verwarming waardoor elektrisch verwarmen een steeds interessantere keuze is. Een voorbeeld van elektrisch verwarmen zijn de elektrische (na)verwarmers van Inatherm. Hieronder leest u meer informatie over ons aanbod elektrische kanaalverwarmers

Elektrische kanaalverwarmer van Inatherm

Inatherm beschikt over een grote range aan elektrische kanaalverwarmers voor diverse toepassingen. De verwarmers zijn verkrijgbaar als ronde of rechthoekige uitvoering en kunnen worden geselecteerd tot een vermogen van maar liefst 2000kW. Kortom, voor ieder project is er een passende elektrische verwarmer beschikbaar.

Bij een elektrische kanaalverwarmer vindt de warmteoverdracht plaats door middel van elektriciteit (230 of 400 Volt). De kanaalverwarmers kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd, afhankelijk van waar de aansluitkast zich bevindt. Alle elektrische kanaalverwarmers van Inatherm zijn standaard voorzien van beschermingsklasse IP43.

Wilt u advies over elektrisch verwarmen? Neem contact op met onze afdeling temperatuurbeheersing.

Toepassing elektrische kanaalverwarmer

De elektrische kanaalverwarmer van Inatherm kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen:

  • Als voor- of naverwarmer van voorbehandelde lucht. Bijvoorbeeld achter een warmteterugwinunit.
  • Als voor- of naverwarmer in centrale luchtbehandelingsinstallaties om te voorzien in de warmtebehoefte per ruimte.
  • Als onderdeel in een samenstelling van apparatuur bestaande uit bijvoorbeeld een filter, een kanaalventilator en een kanaalverwarmer, om zodoende een compleet luchttoevoersysteem te vormen.
  • Als hoofdverwarming voor het op de gewenste temperatuur brengen en houden van kleine ruimten.

 

Behuizing

De behuizing van de elektrische kanaalverwarmer van Inatherm is gemaakt van hoog corrosiebestendig Aluzinc 185 (corrosieklasse C4) plaatmateriaal en een verwarmingselement van RVS 304. De luchtdichtheid van de behuizing is getest volgens de Europese norm NEN-EN 15727 en voldoet aan luchtdichtheidsklasse C

Afmetingen en vermogen

De ronde kanaalverwarmer is leverbaar in de meest gangbare kanaaldiameters van 100 tot maximaal 400 mm. Per kanaaldiameter zijn er meerdere vermogensstappen mogelijk, het kleinst beschikbare vermogen is 0,3 kW en het hoogst beschikbare vermogen bedraagt 12 kW. Afhankelijk van het vermogen zijn de verwarmers geschikt voor een voltage van 230V of 400V. De rechthoekige elektrische kanaalverwarmer is verkrijgbaar in diverse maatwerkuitvoeringen. zowel vermogen, afmetingen en regeltechniek zijn op klantwens aanpasbaar. De rechthoekige kanaalverwarmer heeft een verwarmingsvermogen van 0-2000kW en kan worden geselecteerd met een afmeting van 200-2000mm.

Regeling

Standaard is de elektrische kanaalverwarmer voorzien van een unieke ingebouwde elektrische flowbeveiliging, deze schakelt het verwarmingselement automatisch uit wanneer er te weinig flow (lucht) wordt gemeten. Op deze manier wordt de verwarmer beschermt tegen oververhitting en wordt het element automatisch uitgeschakeld. Op het moment dat er weer voldoende flow wordt gemeten zal de verwarmer automatisch zijn werking hervatten. Er hoeft dus geen externe flowmeter te worden geïnstalleerd waardoor de verwarmer snel kan worden ingebouwd en volledig autonoom werkt. De verwarmers zijn geschikt voor een minimale luchtsnelheid van 1,5 m/s (speciale uitvoeringen geschikt voor lagere luchtsnelheden zijn op aanvraag beschikbaar).

Meer informatie

Wilt u meer weten over de elektrische kanaalverwarmer van Inatherm? Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze afdeling temperatuurbeheersing.

Vragen over elektrische kanaalverwarmers?

Neem contact met ons op!

manbellen