whitepaper wat is geluid en akoustiek in ventilatiesystemen inatherm header

Whitepaper Geluid & akoestiek in ventilatiesystemen

Wat is geluid? Download gratis de Whitepaper Geluid & akoestiek in ventilatiesystemen.

Download gratis de whitepaper

In de whitepaper “Geluid & akoestiek in ventilatiesystemen” gaan we in op de fysica van geluid en waardoor geluidproductie wordt beinvloed.

Vraag de Whitepaper aan door uw e-mailadres in te vullen om de download te voltooien.

Geluid is iets dat we dagelijks ervaren, maar wat weten we eigenlijk over geluid en hoe werkt het? In onze whitepaper “Geluid & akoestiek in ventilatiesystemen” gaan we dieper in op de fysica van geluid en hoe geluid zich door verschillende media, zoals lucht, beweegt.

Vraag de whitepaper aan door het formulier in te vullen.

Met geluid wordt vaak ‘ongewenst geluid’ bedoeld. Geluid in een ventilatiesysteem of specifiek veroorzaakt door een ventilator, luchtbehandelingskast of WTW-unit is een uiterst complex en diffuus verschijnsel. Er zijn vaak meerdere bronnen, welke goed dienen te worden geselecteerd. Van deze bronnen moeten de gegevens goed geïnterpreteerd worden om een juiste selectie te maken of om geluiddemping aan te kunnen brengen. Naast de ventilatoren (los of als onderdeel van een luchtbehandelingskast) kunnen het kanalensysteem, kleppen, appendages en roosters ook bijdragen
aan het ontstaan van (ongewenst) geluid. Het is daarom van belang om de invloed van deze componenten te toetsen aan de ontwerpcriteria met betrekking tot geluid.


In de whitepaper “Geluid & akoestiek in ventilatiesystemen” gaan we in op de fysica van geluid en waardoor geluidproductie wordt beinvloed. Er wordt ingegaan op de diverse eenheden die te maken hebben met geluid, ruimte invloeden en specifiek op het rekenen met geluidsbronnen. Ook wordt er nader ingegaan op het wegdempen van geluid en het toetsen van geluid aan de ontwerpeisen.

NA HET LEZEN VAN DE WHITEPAPER NOG VRAGEN?

We plannen graag een (digitale) meeting om de whitepaper of projectspecifieke vraagstukken met u door te nemen, zodat we al uw vragen kunnen beantwoorden.
Neem contact met ons op via: 0416 - 317 830 of stuur een e-mail naar: inatherm@hcgroep.com