Alle ronde en rechthoekige brandkleppen van Inatherm, met smeltlood of gemotoriseerd mechanisme, zijn voorzien van een CE-markering.

Brandkleppen

Algemeen
    Inatherminologie
Ventilatie-installaties dienen te voldoen aan vele normeringen en zijn ook onderhevig aan wet- en regelgeving, onder andere op het gebied van brandveiligheid en branduitbreiding in gebouwen. In het leveringsprogramma van Inatherm vindt u dan ook enkele producten die hierop betrekking hebben, zoals brandkleppen.

Brandkleppen vormen een belangrijk onderdeel in het luchttransportsysteem. In situaties waarbij hoge temperaturen voorkomen, zal de brandklep automatisch het luchtkanaal volledig afsluiten om brandvoortplanting te voorkomen. Alle brandkleppen van Inatherm zijn voorzien van een CE-markering.
CE-Markering
Vanaf 1 september 2012 moeten alle brandkleppen zijn voorzien van een CE-markering. De reden: het testen en het produceren van de brandkleppen dienen volgens Europese normen (EN 15650:2010 en Construction Product Directive 89/106/EC) in plaats van tegenstrijdige nationale normen te gebeuren. Hierdoor kan een product met CE-markering in elke EU-lidstaat op de markt worden gebracht. De producten dienen wel aan eventuele aanvullende nationale regels te blijven voldoen.

Alle brandkleppen van Inatherm zijn inmiddels CE-gemarkeerd. U kunt voor zowel de ronde als de rechthoekige brandkleppen officiële conformiteitsverklaringen bij ons opvragen. Deze certificaten worden samen met de installatie-instructies met de brandkleppen meegeleverd.
CR2 CR2
CU2 CU2


E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer