Flow Pattern Control (FPC)

Bepaal eenvoudig de luchtrichting met unieke, ingebouwde schoepen

Flow Pattern Control (FPC)

Meer informatie inductie-units

Flow Pattern Control (FPC)

De Flow Pattern Control (FPC) functie zorgt ervoor dat alle IQ inductie-units erg flexibel zijn. Met name de combinatie met de gepatenteerde Comfort Control geeft de IQ convectoren unieke eigenschappen.

FPC biedt de gebruiker de mogelijkheid om het uitblaaspatroon aan te passen door middel van ingebouwde schoepen. De schoepen kunnen in 4 standen handmatig worden afgesteld: 0° - 15° - 30° - 45°. De verschillende richtingen kunnen worden gerealiseerd in secties van 300 mm.

De geluidsgegevens van de convectoren worden niet beïnvloed door FPC.

Flow Pattern Control

Afbeelding 1

Flow Pattern Control

Flow Pattern Control 2

Afbeelding 2

De unieke, ingebouwde schoepen kunnen eenvoudig worden afgesteld in 4 standen

FPC Flot Pattern Control 50-50

Afbeelding 3

Afbeelding 3 toont een installatievoorbeeld, waarbij Comfort Control de lucht 50%-50% verdeelt. FPC regelt de luchtrichting: 30° in 2 richtingen voor een gelijkmatige luchtverdeling in de ruimte.

FPC Flot Pattern Control 50-50-30

Afbeelding 4

Installatievoorbeeld 2 (afbeelding 4) is met name geschikt in situaties waarbij een groter luchtvolume is vereist. Comfort Control verdeelt de lucht weer 50%-50%. FPC regelt de luchtrichting nu anders: 30° in 2 richtingen en 30° in 1 richting.

Afbeelding 5

Afbeelding 5 toont installatievoorbeeld 3, waarbij Comfort Control de lucht 0%-100% verdeelt. De ingebouwde schoepen van FPC staan nu afgesteld op 0° en 30°. Dit voorbeeld zal voornamelijk worden toegepast bij aanpassingen aan de ruimte(-indeling) of wanneer de inductie-unit bijvoorbeeld naast een pilaar wordt geplaatst.

Afbeelding 6

Bij installatievoorbeeld 4 (afbeelding 6) wordt de lucht door Comfort Control verdeelt in 20%-80%. FPC regelt vervolgens het uitblaaspatroon, net als in installatievoorbeeld 1: 30° in 2 richtingen. Dit installatievoorbeeld is perfect in situaties waarbij het voorkomen van tochtproblemen vereist is, bijvoorbeeld wanneer de inductie-unit dichtbij een werkplek geplaatst is.