inatherm header

Geluiddemper

De geluiddempers van Inatherm zijn speciaal ontworpen om geluid van ventilatoren en luchtkanaalsystemen te dempen. Met geluid bedoelen we ‘ongewenst geluid’. Geluid in een ventilatiesysteem is een uiterst complex en diffuus verschijnsel. Vaak zijn er meerdere bronnen, waardoor we de verschillende geluiden die tegelijkertijd op ons afkomen, moeilijk van elkaar kunnen onderscheiden. Dit onderscheid is echter wel van groot belang om precies de juiste geluiddemping aan te kunnen brengen.

Geluiddemping is vaak nodig om aan wettelijke bepalingen te voldoen of om voor een betere werkomgeving te zorgen. De wettelijke of aanvaardbare geluidsniveaus waarnaar wordt gestreefd, zijn het resultaat van de optelsom van alle (al dan niet hinderlijke) geluidsbronnen (ventilatie, elektrische aansluitingen, waterleidingen, ventilatoren in computerapparatuur, etc.).

Geluiddemper nodig voor uw project?

Wij denken graag met u mee. Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op!

Eliminatie van geluid

Geluiddemping of de volledige eliminatie van geluid is vaak gewenst of zelfs verplicht. Mechanische ventilatie gaat gepaard met productie van geluid in de omgeving van de ventilatoren, maar ook in het kanalensysteem. Dergelijk installatiegeluid is eenvoudig en doeltreffend tot acceptabele niveaus terug te brengen door middel van geluiddempers die opgenomen worden in het kanalensysteem. Het leveringsprogramma geluiddempers omvat een grote verscheidenheid aan typen voor toepassing in vele situaties. Alle typen hebben hetzelfde doel: akoestisch comfort.

Ronde geluiddemper

Een ronde geluiddemper met ronde kanaalaansluiting is vervaardigd van gegalvaniseerd plaatstalen buitenmantel en een gegalvaniseerd stalen geperforeerde binnenwand. Een aantal types beschikken over coulissen en als geluidsabsorberend materiaal wordt, afhankelijk van het type, gebruik gemaakt van steenwol of glaswol. Ook voor een rechthoekige geluiddemper met ronde aansluiting is Inatherm uw juiste partner. Deze BDER-38 bevat glaswol als geluidsabsorberend materiaal. De ronde kanaalaansluiting is standaard voorzien van rubberen aansluiting voor een gegarandeerde afdichting van de kanaalverbinding.

Rechthoekige geluiddemper

Een rechthoekige geluiddemper met geïntegreerde coulissen van Inatherm dempen het geluid in een ventilatiesysteem optimaal. De geluiddemper is kwalitatief hoogwaardig en het ontwerp en de afmetingen zijn erg flexibel, of het nu gaat om standaard afmetingen of maatwerk. De coulissen hebben afgeronde hoeken wat zorgt voor een lagere weerstand en dus een lager energieverbruik en geluidsniveau. De geluiddemper kan aan de binnenzijde gereinigd worden, waardoor de demper zeer geschikt is voor gebruik in luchtsystemen met hoge eisen aan hygiëne.

De rechthoekige geluiddemper wordt geleverd in drie uitvoeringen: HKS, HKR en HKL

Geluiddempende bochten

De geluiddempende bochten wordt toegepast in luchtsystemen waar het toepassen van een rechte geluiddemper wegens ruimtegebrek niet mogelijk is. De BDES-36 en BDES-66 zijn vervaardigd van twee in elkaar geplaatste, gesegmenteerde bochten, waarvan de binnenste bocht is voorzien van perforatie. De gesegmenteerde bochtstukken zijn vervaardigd van verzinkt plaatstaal. In de ruimte tussen de twee bochten bevindt zich geluiddempend materiaal. Een vezeldoek voorkomt dat het geluiddempende materiaal in de luchtstroming terecht komt. De ronde kanaalaansluitingen zijn aan beide zijden standaard voorzien van rubberen aansluitingen voor een gegarandeerde afdichting van de kanaalverbinding. Vanaf aansluitdiameter 400mm worden 2 losse kanaal aansluitstukken meegeleverd.

Hygiënische geluiddempers

Een hygiënische geluiddemper van Inatherm is onderdeel van een inwendig rein ventilatiesysteem en voldoen aan de hoogste hygiënestandaard: Dust Quantity Rating 1 volgens ISO 8502-3. Een geluiddemper met polyester geluiddempend materiaal beschikt bovendien over het Finse reinheidscertificaat M1. Een geluiddemper met polyester isolatie is verkrijgbaar in ronde uitvoering of rechthoekige uitvoering met ronde kanaalaansluiting. De laatste zijn zeer geschikt in situaties waarbij er minder ruimte boven het plafond beschikbaar is, zoals in ziekenhuizen.

Klik hier voor de brochure over de geluiddempers van Inatherm.

GELUIDDEMPER NODIG VOOR UW PROJECT?

Wij denken graag met u mee. Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op!

manbellen