Inatherm beschikt over jarenlange kennis en ervaring op het gebied van een gezond, aangenaam en energiezuinig binnenklimaat.

Inatherm nieuws

06-04-2018 - Inatherm & Interland Tech...
Inatherm & Interland Techniek vieren dit jaar beide ee...
23-01-2018 - VSK 2018: BEZOEK ONS IN H...
Introductie nieuw platform Van dinsdag 6 tot en met 9 feb...
01-11-2017 - De inductie-units van Ina...
Inatherm plafondinductie-units zijn geschikt voor ventilatie, koeling en...

Inatherminologie

Omschrijving "CleanVent vuilafstotende coating"
CleanVent vuilafstotende coatingVuile roosters en ventielen zijn een veel voorkomend probleem bij ventilatiesystemen. Dit is niet alleen visueel onaantrekkelijk. Het betekent ook een negatief effect op de luchtkwaliteit en de gezondheid van mensen. Bovendien leidt vuilafzetting op roosters en ventielen tot meer weerstand en dus een hoger energieverbruik.

Unieke nanotechnologie
Dankzij de unieke nanotechnologie worden ventielen en roosters vuilafstotend en blijven ze veel langer schoon. Daarnaast is reiniging eenvoudiger en zijn er geen schoonmaakmiddelen nodig. Ook luchttechnisch en economisch zijn er grote voordelen: de worp, luchtverdeling en weerstand blijven ongewijzigd.

Voordelen van CleanVent coating
 • 40% minder vuilaanhechting dan de traditionele poedercoating
 • Schonere lucht, dus een gezonder binnenklimaat
 • Minder schoonmaakkosten
 • Worp en luchtverdeling blijven ongewijzigd
 • 19% minder drukverlies, dus aanzienlijke energiebesparingen


CleanVent - de juiste keuze voor alle toepassingen
CleanVent ventielen zijn bijzonder geschikt voor plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan het binnenklimaat, zoals ziekenhuizen, laboratoria, de voedsel- en elektronische industrie. De coating is essentieel bij producten onder hoge externe stress, bijvoorbeeld hotels, op schepen en olieplatformen. De CleanVent producten zijn ook geschikt voor plaatsen waar hoge esthetische eisen gelden, bijvoorbeeld musea en concertgebouwen. CleanVent is ook de juiste keuze voor scholen, kantoren en woningen.

Wat is het geheim van CleanVent?
CleanVent ventielen zijn gecoat met een vuilafstotend middel, een sol-gel nanocomposiet coating. De reinheid wordt bereikt door 3 hoofdfactoren:

 1. Lage oppervlak energie
  Door de hoge contacthoek en lage oppervlak energie, behouden water en vet hun vorm en worden niet verspreid over het ventieloppervlak bij het er vanaf rollen.
 2. De topografie van het oppervlak
  De coating voorkomt het vastplakken van vuil op de onregelmatigheden van het traditioneel gespoten oppervlak, doordat het een gladde film vormt die het oppervlak beschermt.
 3. De elektrische eigenschappen van het oppervlak
  Door de tegengestelde elektrische lading van de vuildeeltjes en het traditionele ventieloppervlak, trekt het oppervlak de vuildeeltjes aan. De elektrische eigenschappen van de CleanVent coating daarentegen, zijn van gelijke lading, met andere woorden het gecoate ventiel trekt geen vuildeeltjes aan.
CleanVent ventielen en roostersBron: FlaktWoods

Producten met CleanVent coating

Alle FlaktWoods toevoer- en afzuigventielen worden standaard met CleanVent coating geleverd, ook het brandventiel type KSOF-C. Daarnaast zijn verschillende wand- en plafondroosters verkrijgbaar met de unieke coating.E-mailFacebookTwitterLinkedIn
Terug naar de vorige pagina
Outlet bij Inatherm Lees meer
Modulaire luchtbehandelingskasten Lees meer
Onze volledige BIM bibliotheek Lees meer
Luchtdichtheidsklasse D Lees meer
ErP Directive 2009/125/EC Lees meer
CleanVent vuilafstotende coating Lees meer
Brandkleppen en vlinderkleppen Lees meer
Service & Support Lees meer
Hygiënische ventilatiesystemen Lees meer