Booking.com

Inductie-units op maat

Het optimaal inzetten van elke beschikbare m²: dit was het uitgangspunt bij de renovatie van het pand van Booking.com aan het Rembrandtplein te Amsterdam.

Booking.com

Locatie:
Amsterdam
Categorie:
Kantoren (renovatie)
Partners:
Improvia

Ook een project laten slagen?

Wilt u meer informatie over ons brede aanbod inductie-units? Neem contact op met onze verkoopafdeling!

Verdubbeling van de beschikbare capaciteit

Het zes verdiepingen tellende pand aan het Rembrandtplein is door Booking.com ingezet als kantoorruimte met een flexibele setting. Het pand is voorzien van inpandige vergaderruimtes én doet daarnaast dienst als training-/learningcentrum. Bij de aanpassing van het pand gold dat iedere vierkante meter zo optimaal mogelijk ingezet moest worden, zodat het pand plaats zou kunnen bieden aan maar liefst 775 personen, bijna een verdubbeling van de voormalige capaciteit!

Vraaggestuurde ventilatie op basis van CO2

Met de hoeveelheid mensen die in het pand werkzaam zouden zijn, moest er zeker op klimaat- en luchttechnisch gebied veel gebeuren. De architect schakelde daarvoor Willem Meijering van ImProvia in; een ervaren, zeer enthousiaste en positief ingestelde adviseur. Zijn taak werd het in kaart brengen van wat er moest gebeuren om klimaattechnisch een behaaglijk (werk)klimaat te creëren voor de werknemers van Booking.com. Het nieuwe klimaatsysteem moest de radiatoren aan de wand vervangen; verwarmen en koelen moest per ruimte regelbaar en flexibel zijn. Het moest er ook voor zorgen dat er voor alle 775 personen voldoende verse lucht in het pand aanwezig zou zijn en er moest worden kunnen gestuurd op het kooldioxidegehalte in de lucht.

Inductie-units op maat

Inatherm, leverancier van de 321 inductie-units, speelde bij het project Booking.com uiteindelijk een erg belangrijke rol. Er werden door Inatherm namelijk unieke units geleverd. Niet alleen zijn de units afzonderlijk instelbaar, maar ook zijn de units aangepast zodat deze passen in het afwijkende formaat van de verschillende systeemplafonds. De units zijn zelfs voorzien van speciale passtukken, die het mogelijk maken om in het bestaande stramien een wand onder de unit te plaatsen.

Voor elke ruimte in het zes verdiepingen tellende pand werden de inductie-units geselecteerd en werden er simulaties aangeleverd waarin de individuele luchtstromen werden getoond. Uiteindelijk zijn er twee typen inductie-units geleverd, tweezijdig uitblazende units en vierzijdig uitblazende cassette-units.

Samenwerking Inatherm en adviseur

Als adviseur vindt Willem Meijering het belangrijk dat hij goed kan aangeven welke producten toegepast moeten worden. “Het is daarom belangrijk dat je de leverancier achter het product kent, dat er genoeg kennis bij deze leverancier is om mee te adviseren tijdens een project en het allerbelangrijkst is dat de leverancier zijn verantwoording neemt”, vertelt Willem enthousiast. “Inatherm is zo’n bedrijf, een leverancier die op gelijkwaardig niveau meedenkt en samen met de adviseur aan tafel gaat. Hierdoor ontstaat er een goede vertrouwensrelatie. Ervaringen worden gedeeld en het beste advies aan de opdrachtgever kan worden gegeven. Er ontstaat een integraal ontwerp waaraan alle partijen hebben meegedacht. En dat is wat mij betreft de beste manier van werken!”.

Meer projecten

binnenklimaat zwembad heuvelrand voorthuizen energiezuinige lbk dantherm interland techniek
Energiezuinige luchtbehandelingskast voor zwembad

De Heuvelrand Voorthuizen

In 2018 is het nieuwe binnenzwembad gerealiseerd op de locatie van het voormalige buitenbad. Zwembad De Heuvelrand in...

lycka appartementencomplex amsterdam cera ventilatiesysteem
VOORZIEN VAN CERA-SYSTEEM

KUNSTENAARSENCLAVE ’LYCKA’

In het stationsgebied van Sloterdijk in Amsterdam aan de Zaventumwe...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!

call to actionvierkant