Guesthouse Hotel

5-sterren binnenklimaat

Vanaf juni 2018 is het GuestHouse Hotel geopend aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. Twee ondernemers hebben de handen ineengeslagen om een nieuw pand te realiseren met een uniek concept.

Guesthouse Hotel

Locatie:
Kaatsheuvel
Partners:
Hoppenbrouwers Techniek
Categorie:
Leisure

Ook een project laten slagen?

Heeft u interesse in de luchtbehandelingskasten van Inatherm? Neem contact met ons op.

Guesthouse Hotel

Vanaf juni 2018 is het GuestHouse Hotel geopend aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel. Twee ondernemers hebben de handen ineengeslagen om een nieuw pand te realiseren met een uniek concept. In de nieuwbouw is op de begane grond een supermarkt gerealiseerd, samen met een slijterij, visspeciaalzaak, bloemist en restaurant. Boven de supermarkt is het GuestHouse Hotel gevestigd. De ondernemers van de supermarkt en het hotel zijn een samenwerking aangegaan om voedselverspilling tegen te gaan. De koks van het restaurant, gaan met de scanner door de supermarkt en zoeken producten bij elkaar om diezelfde dag mee te koken. Producten die tegen de datum aan gaan of net een schoonheidsfoutje hebben zijn nog hartstikke goed eetbaar en op die manier helpt het GuestHouse Hotel de supermarkt enorm om minder weg te gooien. Dit maakt de samenwerking uniek.

5-sterren binnenklimaat creëren

Om een 5-sterren binnenklimaat te creëren heeft adviseur Wolf Dikken, Inatherm in de voorfase betrokken met het doel om het binnenklimaat optimaal te krijgen voor de gasten van het hotel. Uiteindelijk is besloten om drie luchtbehandelingskasten in het bestek op te nemen.

3 luchtbehandelingskasten met WTW

Na de voorfase is Hoppenbrouwers Techniek door de hoofdaannemer aangewezen als installateur. Voor het GuestHouse Hotel heeft Inatherm drie luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning van het fabricaat Salda geleverd en geïnstalleerd. Per ruimte is gekeken naar de invulling en de wensen voor het creëren van een 5-sterren binnenklimaat. Zo is het hotel opgesplitst in twee delen: het restaurant en het hotel. De derde unit is geplaatst voor de visspeciaalzaak. Samen leveren de drie luchtbehandelingskasten 26.600 m³/h verse lucht. In de luchtbehandelingskast voor het restaurant is een filter opgenomen voor het opvangen van vet. De filter is uitneembaar voor het reinigen van de filter.

Eisen van welstand

Om te voldoen aan de eisen van welstand is voor dit project gekozen voor een platte opstelling. De luchtbehandelingskasten van Salda zijn in verschillende opstellingen leverbaar. Naast een platte opstelling is het ook mogelijk om te kiezen voor gestapelde componenten. De luchtbehandelingskasten staan op het dak van het hotel en zijn alle drie buitenopstellingen.

Naast de luchtbehandelingskasten zijn meerdere producten van Inatherm gemonteerd. Een dakventilator voor het afvoeren van de lucht uit de visspeciaalzaak en een boxventilator voor de rokerij van de visspeciaalzaak. Voor de laad- en losruimte is een toevoerventilator gemonteerd om de uitlaatgassen van de vrachtwagens buiten te houden.

Logistiek

Door de beperkte ruimte en aanrijroutes is het logistiek gezien een uitdaging geweest. Een bijkomende moeilijkheidsgraad, de oude supermarkt moest te allen tijde toegankelijk blijven voor klanten. Voor het leveren van de luchtbehandelingskasten en alle componenten is een plan gemaakt. Inatherm heeft haar partner en de opdrachtgever geholpen de strakke planning te handhaven door de producten op afroep (just-in-time) te leveren.

Het in bedrijf stellen van de luchtbehandelingskasten is door eigen service engineers van Inatherm uitgevoerd, zodat de units perfect functioneren volgens bestek. De luchtkwaliteit van het GuestHouse hotel is een 5-sterren beoordeling waardig.

Meer informatie over luchtbehandelingskasten vindt u op onze productpagina.

Meer projecten

vds vex wtw geluiddemper header mobil
Een optimaal binnenklimaat bij

Van der Sluis

Langs de N50 in Kampen staat het nieuwe pand voor de afdeling plaatbewerking van Van der Sluis Constructie. Dit gebou...

inatherm project sceniceclipse
Kanaalverwarmers

Scenic Eclipse

De Scenic Eclipse is het eerste ontdekkingsjacht op de wereld. Beoo...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!

call to actionvierkant