HNK Amsterdam Schinkel

Inductie-units

4 verdiepingen met verschillende toepassingen. Van grote open ruimtes in de receptie tot kleine kantoortjes op de verdiepingen. Al deze ruimtes zijn voorzien van de vrij hangende LYRA II inductie-units met omkasting.

HNK Amsterdam Schinkel

Locatie:
Amsterdam
Categorie:
Kantoren (renovatie)
Partner:
Hiensch Engineering B.V.
Partner:
HNK

Ook een project laten slagen?

Wilt u meer informatie over ons brede aanbod inductie-units? Download de brochure of neem contact op met onze verkoopafdeling!

HNK Amsterdam Schinkel

Met de nieuwe selectiesoftware SELECT van onze leverancier Fläktgroup zijn een aantal verschillende ruimtes gesimuleerd. Op basis van luchthoeveelheid en vermogensvraag zijn vervolgens grote- en/of kleine units geselecteerd. Met behulp van de PI-regeling zullen deze LYRA II units zichzelf actief aanpassen aan de gevraagde condities per ruimte.

Wegens de grootte van het project zijn de units per verdieping geleverd. Het project betreft de renovatie van een pand met 4 verdiepingen aan de Anthony Fokkerweg te Amsterdam. Gedurende deze renovatie zijn alle ruimtes op de 3e verdieping van het pand te alle tijden bezet geweest. Op dit moment zijn de 1e, 2e en 4e verdieping afgerond. Zodra de 3e verdieping leeg komt te staan zal ook deze renovatie volgen, wanneer deze laatste verdieping gerealiseerd zal worden is nog onbekend.

Speciaal gemodificeerde omkasting

Wegens complicaties tussen het ontwerp van de leidingen en de opbouw van de inductie-units was Hiensch Engineering B.V. genoodzaakt om de wateraansluitingen aan de linkerzijde ten opzichte van de luchtaansluiting te monteren. De omkastingen voor de vrij hangende LYRA II inductie-units zijn voorzien van een sparing voor leidingdoorvoeren. In samenspraak met Hiensch Engineering B.V. hebben we uiteindelijk een oplossing gevonden door speciaal gemodificeerde omkastingen met een extra sparing in de linkerzijkant te produceren, waardoor de units eenvoudig aan te sluiten zijn.

Pi-functie

Alle LYRA II inductie-units zijn in dit project voorzien van Pi-functie. De Pressure Independent functionaliteit zorgt ervoor dat de luchthoeveelheid altijd is afgestemd op de bezetting in de ruimte (bijv. op basis van aanwezigheid of CO²). De goede nozzlestand wordt per unit automatisch ingesteld, wat tevens zorgt voor een optimaal coanda-effect. De gewenste waarde wordt aangehouden en is onafhankelijk van veranderingen in andere ruimten of drukverschillen in het kanalensysteem. De inductie-units beschikken hierdoor dus over eigen ingebouwde VAV-regeling.

Meer projecten

Kanaalventilatoren

Johan Cruijff ArenA

Inatherm heeft zijn producten geleverd voor een bijzonder project in opdracht van BAM. In de Johan Cruijff ArenA heef...

geluiddemper_pzc_inwendige_zuurbestendige_coating_ventilatiesysteem_onderzoeksgebouw_vu_carenhugelen.jpg
GELUIDDEMPERS INWENDIG VOORZIEN VAN coating

Onderzoeksgebouw VU

Croonwolter&dros is als installateur betrokken in de bouwcombinatie...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!