Valley

Valley Amsterdam

Diverse bedrijven van HC Groep zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van het imposante project Valley te Amsterdam.

Valley

Locatie:
Amsterdam
Partner:
Bosman bedrijven

Ook een project laten slagen?

Wilt u meer weten over onze ventilatie oplossingen voor de gestapelde woningbouw?

Drie torens op de Zuidas in Amsterdam vormen woon- en kantoortoren Valley. Valley dankt zijn naam aan de indrukwekkende terrasvormige gevel. Een belangrijk onderdeel is het unieke publiekslandschap dat zich over het hele gebouw tentoonspreid en vrij toegankelijk is voor de omgeving.

Valley is ontwikkeld door EDGE Technologies en ontworpen door MVDRV. Vanaf de begane grond tot en met de 7e verdieping zijn kantoren te vinden, is ruimte gecreëerd voor cultuur, winkels en horeca én kan de toegang tot de woontorens worden verkregen. Vanaf de 8e verdieping telt Valley 196 appartementen, variërend in grootte van 55 tot 700 m².

Niet alleen de omvang, maar zeker ook de gevelvorm van Valley is indrukwekkend te noemen. De strakke gevel heeft een verspringend karakter, waarbij raampartijen worden afgewisseld met de natuurstenen terrassen van de appartementen. Op de 4e en 5e verdieping lopen de begroeide terrassen over in een ‘vallei’ die dienst doet als openbaar park, te bereiken via slingerende paden en trappen. Het hart van het complex wordt gevormd door ‘de Grot’ - een doorlopende, gesloten publieke ruimte op de 1e verdieping, opgetrokken in dezelfde natuursteen als het exterieur van de woningen. Een imposant dakraam annex biedt zicht op het bovengelegen woonlandschapen draagt bovendien bij aan de koeling van het gebouw.

Bijdrage HC Groep

Diverse bedrijven van HC Groep zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van het imposante project Valley te Amsterdam.

HC Groep bedrijven HC KP, HC RT, Barcol-Air, Inatherm en HC PS zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van Valley. Zowel bij de kantoren, appartementen, winkels als de parkeergarage.

HC KP heeft de klimaatplafonds geleverd en geïnstalleerd voor de kantoren, Barcol-Air luchtverdeelapparatuur en Inatherm heeft de Luchtbehandelingskasten (AmberAir)  geleverd voor de appartementen. HC RT heeft de regeltechniek geleverd en geïnstalleerd voor de kantoren, appartementen en winkels alsmede de Smart Building infrastructuur en technologie voor de kantoren en centrale installaties. HC PS heeft de ventilatiesystemen geleverd en geïnstalleerd voor de parkeergarage.

AmberAir luchtbehandelingskast(en)

Inatherm heeft voor het CERA ventilatiesysteem drie AmberAir luchtbehandelingskasten (LBK’s) geleverd in platte uitvoering. De LBK’s zijn allen voorzien van hoog rendement tegenstroomwisselaar (WTW), energiezuinige EC ventilatoren en een uitgekiende (druk)regeling voor een optimale samenwerking met het CERA systeem. Vanwege hoogterestricties zijn de luchtbehandelingskasten uitgevoerd als side-by-side uitvoering waarbij de luchtstromen naast elkaar gepositioneerd zijn. De units met capaciteiten tot 13.000 m3/h hebben een hoogte van slechts 1300 mm. De Luchtbehandelingskasten zijn uitgevoerd voor buitenopstelling en bevinden zich op de daken van de torens.

Wilt u meer weten over onze ventilatie oplossingen voor de gestapelde woningbouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer projecten

Samenspel van technologie en duurzaamheid

Dr. Mollercollege & Walewyc-MAVO

Projectmatige uitwerking conform het concept "Frisse Scholen" resulteert in een duurzame en klimaatvriendelijke insta...

linked_in_boijmans.jpg

DEPOT BOIJMANS VAN BEUNINGEN

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. De...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!