Theaters

Theaterzalen hebben een specifieke functie, waarbij vaak sprake is van bijzondere (flexibele) afmetingen, afwisselende functies en publiekgroottes. Onder wisselende omstandigheden moet het binnenklimaat voor zowel de artiesten als het publiek optimaal zijn. Hierbij zijn standaard luchtinblaasoplossingen veelal niet mogelijk.

Klimaat in theaters

Bij het ontwerp van ventilatiesystemen van theaterzalen, radio- en televisistudio’s, bioscopen en auditoria spelen parameters als comfort, geluid, interne warmtelast en de hoge bezettingsgraad een belangrijke rol. De manier waarop verse lucht wordt ingebracht vereist een ontwerp waarbij esthetiek, akoestiek en comfort hand in hand gaan met de specifieke technische eisen aan de ruimte. Interland Techniek & Inatherm hebben ruime ervaring in het ventileren en conditioneren van theaterzalen in Nederland en leveren zowel standaard als maatwerk totaaloplossingen voor in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Belangrijkste producten die veelal in onze theateroplossingen worden toegepast zijn:

 

Totaaloplossing Inatherm & Interland Techniek in theaters

Wet- en regelgeving

In het bouwbesluit van 2012 staan enkele eisen benoemd voor het ventileren van diverse soorten gebouwen. Aanvullend op het bouwbesluit 2012 zijn er nog extra ventilatie-eisen benoemd in de NEN1087.

Deze ventilatie-eisen en eventuele additionele wensen worden vaak project-specifiek vastgelegd in een Programma van Eisen.

Onze oplossingen

De afgelopen jaren hebben Interland Techniek & Inatherm diverse theaters mogen voorzien van onze producten. Enkele toonaangevende theaters op onze referentielijst zijn:

  • Danstheater AMARE Den Haag 2021 | Luchtverdeling, inductie-units en ventilatoren
  • Renovatie TIVOLI Utrecht 2021 | 60.000 m³/h luchtverdeling, ventilatoren en geluiddempers
  • Westergasfabriek Amsterdam 2022 | 90.000 m³/h luchtverdeling
  • Oranjerie Theater Roermond 2022 | luchtverdeling en dempers
  • De Parade Den Bosch 2022 | luchtverdeling, geluiddempers en ventilatoren

CFD-simulatie
Bij complexe projecten (zoals een theaterzaal) bieden Interland Techniek & Inatherm de mogelijkheid om een CFD-simulatie uit te voeren. Met behulp van CFD-simulatie is het onder andere mogelijk luchtstromen te simuleren en met name ook te visualiseren. Daarnaast kunnen we gedetailleerd inzicht geven in de te verwachten luchtverdeling, luchtsnelheden en temperaturen. Deze techniek wordt ingezet indien de data vanuit de technische documentatie niet voldoende inzicht geeft in het gewenste resultaat maar ook om een made-to-order oplossing te toetsen. Diverse theaters zijn met deze techniek gesimuleerd en na oplevering getoetst.

Heeft u vragen over klimaatbeheersing in theaters? Neem dan nu contact op met één van onze specialisten.

Neem contact op!
Vaak toegepast in dit segment

Producten

dfa website

Specials

luchtbehandeling website new2

Luchtbehandeling

kanaalcomponenten inatherm interland techniek

Kanaalcomponenten

Bekijk alle categorieën

Referenties uit dit segment

Referenties

Inatherm biedt een complete range kwalitatieve en luchttechnische componenten, waarbij volledige ondersteuning van advies tot aftersales geboden kan worden.

made to order luchtverdeling amare den haag theaterzaal

Amare Cultuurhuis

Voor het Amare Cultuurhuis in het hart van Den Haag heeft Interland Techniek diverse made-to-order luchtverdeeltechni...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!

call to actionvierkant