Zorg- instellingen

Het binnenklimaat in ziekenhuizen is een van de meest uitdagende en complexe ventilatievraagstukken. Eisen aan comfort en veiligheid zijn hoog en ook hygiënische aspecten spelen een grote rol. Goede luchtkwaliteit draagt onweerlegbaar bij aan snel herstel van patiënten en ook voor personeel is een comfortabele veilige werkplek van zeer groot belang. Hygiëne en filtratie kunnen de kans op infectie uit indirecte bronnen aanzienlijk verminderen en ook de druk-hiërarchie binnen de verschillende ruimten in een ziekenhuis heeft een belangrijke functie.

Totaaloplossing ziekenhuis

Klimaat in ziekenhuizen

De diversiteit in zorgvastgoed wordt steeds groter, naast ziekenhuizen worden er meer klinieken, gezondheidscentra, zorghotels en woonzorglocaties geopend. Hygiëne en filtratie zijn essentieel voor een goed binnenklimaat in zorginstellingen. Bijvoorbeeld voor operatiekamers waarbij de kans op infecties groot is indien de lucht niet optimaal gereinigd is. Maar ook in verzorgingstehuizen, waarbij voldoende ventilatie nodig is om de verspreiding van ziekteverwerkkers tegen te gaan.

Producten van Inatherm en Interland Techniek zijn terug te vinden in tientallen ziekenhuiscomplexen binnen Nederland. In ons assortiment zijn diverse componenten te vinden voor een gezond binnenklimaat in zorginstellingen, geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw- als in renovatieprojecten. Belangrijkste producten die veelal in onze zorgoplossingen worden toegepast zijn:

Wet- en regelgeving

In het bouwbesluit van 2012 staan enkele eisen benoemd voor het ventileren van gebouwen met een 'gezondheidszorgfunctie'. Hierin wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen een 'bedgebied' en andere verblijfsruimten. De ventilatiecapaciteit hangt dus mede af van de functie van een ruimte in een zorginstelling. Aanvullend op het bouwbesluit 2012 zijn er nog extra ventilatie-eisen benoemd in de NEN1087.

Vanzelfsprekend zijn hygiëne en filtratie belangrijke onderwerpen als het gaat om het creëren van een gezond binnenklimaat in zorginstellingen, maar ook de luchthoeveelheid per ruimte. Sinds de COVID-19 pandemie wordt door verschillende experts extra kritisch gekeken naar de luchtverversing in zorginstellingen. Afhankelijk van de functie van een ruimte en het aantal personen kan het zijn dat er meer ventilatiecapaciteit gewenst is dan als minimum wordt gevraagd in het bouwbesluit.

Onze oplossingen

Inatherm & Interland Techniek leveren een breed scala aan duurzame oplossingen voor zorginstellingen welke altijd worden afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Door de samenwerking met verschillende divisies binnen HC Groep kunnen wij een ongekend brede propositie aanbieden, waardoor er altijd een passende totaaloplossing geleverd kan worden voor uw project. Binnen Inatherm en Interland Techniek staan er ervaren adviseurs klaar om u te ondersteunen bij de meest passende oplossing. Heeft u vragen over klimaatbeheersing in zorginstellingen? Neem dan nu contact op met één van onze adviseurs.

Inwendige reinheidInwendige reinheid sticker
Door steeds meer opdrachtgevers wordt het realiseren van een inwendig rein luchttranssportsysteem als belangrijk gezien. Aanwezig vuil in het luchtsysteem kan namelijk een risicofactor voor het binnenklimaat betekenen, en daarmee voor de gezondheid van mensen. De mate van deze reinheid kan worden uitgedrukt in een zogenaamde "Dust Quantity Rating" volgens ISO 8502-3. Inatherm en Interland Techniek willen met hun luchtdichte componenten ook een bijdrage leveren aan de inwendige reinheid van luchtsystemen door het leveren van inwendig reine ventilatiecomponenten. Stap voor stap zullen er componenten worden geleverd die voldoen aan de hoogste klasse (klasse 1) volgens ISO 8502-3. De componenten zullen herkenbaar zijn aan de groene sticker op de buitenzijde.

Hygiëne-uitvoeringHygiëne-uitvoering inductie-unit
Naast de inwendige reinheid kunnen steeds meer van onze componenten worden geleverd in hygiëne uitvoering. Denk hierbij aan een antibacteriële coating op onze inductie-units, vuilafstotende coating op onze ventilatieventielen of speciaal ontworpen geluiddempers volgens de hoogste hygiënestandaard. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden over het leveren van één van onze producten als hygiëne-uitvoering.

Neem contact op!
Vaak toegepast in dit segment

Producten

ventilatieventielen productcategorie afbeelding

Ventilatieventielen

iqcc website new

Inductie-units

ventilatieventielen productcategorie afbeelding

Luchtverdeling

Overige producten voor zorg- instellingen

Referenties uit dit segment

Referenties

Inatherm biedt een complete range kwalitatieve en luchttechnische componenten, waarbij volledige ondersteuning van advies tot aftersales geboden kan worden.

maxima ziekenhuis
Hoog inducerende multiwervelroosters

Maxima Ziekenhuis

Nieuwbouw van het Maxima Ziekenhuis in Utrecht voorzien van hoog inducerende DFA roosters. De cleanrooms van het M...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!

call to actionvierkant