FINANCIEEL VOORDEEL OP ONZE SYSTEMEN DANKZIJ DE EIA 2024!

nieuwsberichteia2024
12 januari 2024

De nieuwe energie-investeringsaftrek (EIA) lijst voor 2024 is bekend gemaakt. Verschillende duurzame systemen van Inatherm & Interland Techniek komen in aanmerking voor deze regeling. Bekijk hieronder het assortiment waarmee financieel voordeel te behalen valt.

Wat is de EIA 2024?

De Energie-investeringsaftrek (afgekort EIA), is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van de EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: Uw energiekosten gaan omlaag en u betaalt minder belasting.

Met de EIA kunt u 40% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Welke producten komen in aanmerking voor de EIA 2024?

Interland Techniek levert samen met Inatherm diverse duurzame totaaloplossingen voor een optimaal binnenklimaat. Doordat ze zorgen voor een forse energiebesparing, zijn diverse van deze producten opgenomen in de energielijst van de EIA 2024. Interland Techniek zet de producten die hiervoor in aanmerking komen voor u op een rijtje:

Axiaal Ventilatoren
[210306] [W] Energiezuinige ventilator in bewaarloodsen*
Axiaal Ventilator Inatherm
Axiaal ventilatoren worden voornamelijk gebruikt in industriële omgevingen, bijvoorbeeld voor de ventilatie van liftschachten, bewaarloodsen, enz. De axiaal ventilatoren zijn verkrijgbaar voor luchthoeveelheden van 500 m³/h tot 280.000 m³/h. Bekijk hier de axiaal ventilatoren die in aanmerking kunnen komen voor de EIA 2024.

Luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning
[210800][W] Luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning voor nieuwe bedrijfsgebouwen*

[210801][W] Luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning voor Bestaande bedrijfsgebouwen*
VEX WTW-unit Inatherm
Een gezond en comfortabel binnenklimaat begint bij de selectie van de juiste luchtbehandelingskast of balansventilatie-unit met warmteterugwinning. Inatherm levert een complete range modulair samen te stellen luchtbehandelingskasten en zeer compacte WTW-units van gerenommeerde producenten. Vanzelfsprekend kunnen de units worden voorzien van innovatieve regelingen en toebehoren. De Eurovent-gecertificeerde units zijn geschikt voor woonhuizen, utiliteit en industrie en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van energiegebruik, rendement en geluid. Bekijk hier de luchtbehandelingskasten en WTW-units die in aanmerking kunnen komen voor de EIA 2024.

Luchtbehandelingskasten voor zwembaden
[210807] [W] Luchtbehandelingskast voor zwembaden*
DAN XWPS met warmtepomp
De DanX-XWPS combineert de voordelen van ontvochtiging door middel van een warmtepomp, met die van een ventilatiesysteem. De combinatie van de warmtepomp en de kruisstroomwarmtewisselaar zorgt voor een perfecte beheersing van de vochtigheid en de temperatuur in de ruimte. Dankzij geïntegreerde mengsectie wordt alleen de exact benodigde hoeveelheid buitenlucht toegevoerd voor het juiste comfort en de gewenste condities. De grote reductie van de bedrijfskosten door energiebesparingen van 100% of meer, maakt dit systeem tot de beste keus. Bekijk hier de Dantherm luchtbehandelingskasten voor zwembaden die in aanmerking kunnen komen voor de EIA 2024.

*zie pagina 22 en 23 van de EIA 2024.

Meer nieuwsberichten

co2 prestatieladder

HC Groep kiest voor certificering op de CO2-prestatieladder

communique sig ah nl1

COMMUNIQUÉ SIG AIR HANDLING NEDERLAND

Nieuw, maar vertrouwd.