Inatherm ontvangt certificaat luchtdichtheidsmetingen

tuv rheinland 200
12 februari 2020

TÜV Rheinland Nederland B.V. heeft Inatherm ook in 2020 het certificaat volgens Kwaliteitshandboek Luka en NEN-EN 1751 en NEN-en 15727 overhandigd. Daarmee is wederom officieel bevestigd dat onze methode voor het meten van de luchtdichtheid van componenten en appendages de juiste meetmethode en meetresultaten bevat. Het certificaat is drie jaar geldig.

LUCHTDICHTHEIDSMETINGEN

Het door TÜV Rheinland uitereikte certificaat heeft betrekking op de luchtdichtheidsmetingen gedaan door Inatherm. Lucht transporteren door een kanalensysteem kost energie. In veel gevallen bereikt 20% van de luchthoeveelheid de plaats van bestemming niet. De reden hiervan: een luchttransportsysteem, de gehele door de lucht af te leggen weg tussen de luchtbehandelingsunit en het rooster, vertoont een zekere mate van luchtlekkage. Het is dus gewenst om deze hoeveelheid leklucht te beperken. Het weglekken van lucht kost immers energie.

Vrijwel alle componenten en appendages van Inatherm zijn op luchtdichtheid getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 of NEN-EN 15727 en voldoen aan luchtdichtheidsklasse C of D. Inatherm beschikt over een eigen meetopstelling, die is goedgekeurd door TÜV Rheinland.

Bekijk hier het certificaat voor luchtdichtheidsmetingen: Certificaat luchtdichtheidsmetingen Inatherm 2020.

MEER INFORMATIE

Meer informatie vindt u onder Inatherminologie of in de LAR-tabel met Inatherm ventilatiecomponenten. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze specialisten.

Meer nieuwsberichten

tuv rheinland 200

Inatherm ontvangt ook in 2019 certificaat luchtdichtheids-metingen

the edge van deloitte wordt voorzien van virusvrije lift kantoor tilleman 20141210 0124 2

KANTOOR THE EDGE VAN DELOITTE WORDT VOORZIEN VAN ‘’VIRUSVRIJE’’ LIFT

lumi

Nieuw in het assortiment van Inatherm: LUMI & LUMO