Inatherm ontvangt ook in 2019 certificaat luchtdichtheids-metingen

tuv rheinland 200
08 januari 2019

TÜV Rheinland Nederland B.V. heeft Inatherm ook in 2019 het certificaat volgens Kwaliteitshandboek Luka en NEN-EN 1751:2014 en NEN-en 15727 overhandigd. Daarmee is wederom officieel bevestigd dat onze methode voor het meten van de luchtdichtheid van componenten en appendages de juiste meetmethode en meetresultaten bevat.

luchtdichtheidsmetingen

Het door TÜV Rheinland uitereikte certificaat heeft betrekking op de luchtdichtheidsmetingen gedaan door Inatherm. Lucht transporteren door een kanalensysteem kost energie. In veel gevallen bereikt 20% van de luchthoeveelheid de plaats van bestemming niet. De reden hiervan: een luchttransportsysteem, de gehele door de lucht af te leggen weg tussen de luchtbehandelingsunit en het rooster, vertoont een zekere mate van luchtlekkage. Het is dus gewenst om deze hoeveelheid leklucht te beperken. Het weglekken van lucht kost immers energie.

Vrijwel alle componenten en appendages van Inatherm zijn op luchtdichtheid getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 of NEN-EN 15727 en voldoen aan luchtdichtheidsklasse C of D. Inatherm beschikt over een eigen meetopstelling, die is goedgekeurd door TÜV Rheinland.

Bekijk hier het certificaat voor luchtdichtheidsmetingen: Certificaat luchtdichtheidsmetingen Inatherm 2019.

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u in onze Inatherminologie en de LAR-tabel met Inatherm ventilatiecomponenten. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze specialisten.

Meer nieuwsberichten

1 unit is voldoende

De inductie-units van Inatherm; onze meest uitgebreide productrange ooit

kanaalventilatoren websitenew

De voordelen van kanaalventilatoren met EC-motor

Nieuw, maar vertrouwd.