Verschillende inatherm producten komen in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA) 2019!

07 januari 2019

De nieuwe energie-investeringsaftrek lijst voor 2019 is bekend. De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

de EIA 2019

Voor het opwekken van energie worden nu vaak fossiele brandstoffen gebruikt. Dit veroorzaakt CO2- en andere emissies die bijdragen aan het klimaatprobleem. Bovendien is de voorraad fossiele brandstoffen eindig. De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Het voordeel van de EIA
Met EIA kunt u 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Deze inatherm producten komen in aanmerking voor de EIA 2019

 

Energielijst 2019 online

Meer informatie over de energie-investeringsaftrek 2019 en de lijst van producten die daarvoor in aanmerking komen vindt u op de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (rvo).

Meer nieuwsberichten

Nieuw: geïsoleerde kanaalverwarmers en -koelers

TU DELFT VOORZIEN VAN 670 INDUCTIE-UNITS MET GEÏNTEGREERDE VAV

Lunchkaart met interessante webinars