Inatherm op de VSK 2020

groepsfoto beurs 2020
10 februari 2020

Als Inatherm en Interland Techniek kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde VSK 2020. Via deze weg bedanken we graag alle bezoekers aan onze stand tijdens de VSK.

Smart, Werken, Wonen en Diensten

Heeft u onverhoopt de VSK gemist? Wij laten u graag een overzicht zien met onze producten van de VSK. Vanuit vier overkoepelende thema’s: Smart, Werken, Wonen en Diensten hebben wij onze innovaties laten zien op de VSK.

Heeft u vragen over een van deze producten? Neem dan contact met ons op.

Onthulling nieuwe naam

Tijdens de VSK is de nieuwe naam bekend gemaakt. SIG Air Handling Nederland gaat verder onder de naam
HC GROEP - in de installatiebranche een vertrouwde partner op het gebied van klimaattechniek.

FVP Pulse

Tijdens de VSK 2020 introduceert Interland Techniek de FVP Pulse in Nederland. De FVP Pulse is een nieuw, uniek en zéér duurzaam decentraal “alles-in-1” ventilatieconcept voor de utiliteit en is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Eén unit zorgt voor gefilterde luchttoe- en afvoer, verwarming, koeling en een optimale luchtverdeling en maakt gebruik van een unieke vorm van warmteterugwinning. Omdat het een decentrale alles-in-1-unit betreft, kunnen centrale luchtbehandelingskasten, luchtkanalen en overige componenten komen te vervallen.

Klik hier voor meer informatie over de FVP Pulse

 

Plafondinductie-unit met Pi-functie (Hygiëne-uitvoering)

De WEGA II is een unieke plafondinductie-unit in hygiënische uitvoering. Dit betekent o.a.:

  • De batterij in de unit is gecoat met een antibacteriële stofafstotende coating zodat de oppervlakte gladder is en er geen stof in de batterij wordt opgebouwd. Ook kan deze coating uitstekend gereinigd worden.
  • De batterij heeft een uniek swing-out design (uitklapbaar); dit geeft de mogelijkheid om de batterij aan beide zijden te reinigen en ook de nozzles schoon te maken.
  • Standaard is het plenum voorzien van twee luchtaansluitingen met deksel, dit verhoogt het aansluitgemak, en zorgt ervoor dat de binnenkant van het plenum altijd te reinigen is door 1 van de vrije kanaalaansluitingen.

 

PI-Functie
Een traditionele inductie-unit is in beperkte mate niet geschikt in een VAV-systeem, omdat vaste nozzles zijn berekend op één specifieke luchthoeveelheid. Wijziging van het luchtvolume kan ertoe leiden dat lucht ”naar beneden valt”, wat
zorgt voor comfortklachten. De inductie-units van Inatherm zijn voorzien van traploos verstelbare nozzles waardoor er een optimaal coanda-effect gerealiseerd kan worden.

Klik hier voor meer informatie over de plafondinductie-unit met Pi-functie

 

VEX300T

De VEX300T is een serie compacte VEX-units, waarbij alle luchtkanalen in en uit de bovenkant van de unit worden geleid. Een Top-unit is ruimtebesparende oplossing, deels omdat alle kanalen worden aangesloten op de bovenkant van de unit, deels omdat de unit is ontworpen met ingebouwde koel-/verwarmingselementen, deze hoeven dus niet in het kanaal te worden geplaatst.

Klik hier voor meer informatie over de VEX300T

 

ZeroHome

Het ZeroHome systeem is een alles in één concept en kan een woning ventileren, verwarmen en koelen. Dit alles gebeurt met lucht, er zijn dus geen radiatoren of vloerverwarming meer nodig. Het systeem bestaat uit meerdere deelcomponenten die samen het ZeroHome concept vormen.

Klik hier voor meer informatie over ZeroHome

 

Multiwervelrooster

Indien het luchtcirculatievoud ligt tussen 15 en 80 biedt Interland Techniek een unieke oplossing met het multiwervelrooster DFA. Het unieke uitblaaspatroon van dit zeer hoog inducerende rooster resulteert in een snelle afbouw van snelheid. De roosters kunnen onderling met een hart op hartafstand van slechts minimaal 1,2 m worden gemonteerd met behoud van een hoog comfort in de leefzone. Indien gewenst kan het rooster worden voorzien van een speciaal plenum in combinatie met een absoluutfilter. Lage eindsnelheden in de leefzone en het voorkomen van negatieve luchtstromen in de aanstroomopening van de zuurkasten worden gegarandeerd!

Klik hier voor meer informatie over de Multiwervelrooster DFA

 

Filter Fan Unit

Filter Fan Units worden vaak gebruikt volgens het zogenaamde box-in-box principe; een gesloten ruimte wordt door een centrale luchtbehandelingsinstallatie voorzien van geconditioneerde lucht, waarna de Filter Fan Unit de geconditioneerde lucht aanzuigt, filtert en middels een laminaire luchtstroom in de ruimte brengt. In de ruimte is een separaat afzuigsysteem aanwezig welke de ingebrachte lucht terugvoert naar de ruimte (plenum) buiten de clean room.

Klik hier voor meer informatie over de Filter Fan unit

 

 

Verdringingsventilatie

Bij verdringingsventilatie wordt de gekoelde toevoerlucht, doorgaans op vloerniveau, met lage snelheid rechtstreeks de comfortzone ingebracht, waar het door warmtebronnen (personen, machines, verlichting, etc.) verwarmd wordt. Hierdoor ontstaan convectieve warmtestromen, die de verwarmde en verontreinigde lucht naar het bovenste deel van de ruimte voeren. Boven in de ruimte wordt deze lucht afgezogen en afgevoerd. De toevoertemperatuur ligt ongeveer 2-3 °C onder de ruimtetemperatuur.

 

Het resultaat van het verdringingsprincipe is dat er boven in de ruimte een warmere, verontreinigde luchtlaag ontstaat, maar in de verblijfszone een fris binnenklimaat met lage luchtsnelheden en een lage vervuilingsconcentratie. Verdringingsventilatie kent een hogere ventilatie-efficiëntie ten opzichte van mengventilatie.

 

Hierdoor kan er bespaard worden op het koelvermogen. Met name in hoge ruimten zijn hoge energiebesparingen te realiseren van ca 40%.

Klik hier voor meer informatie over verdringingsventilatie

 

Bezoek ons in hal 11 op stand A.032

Meer nieuwsberichten

certificaat luchtdichtheidsmetingen tuv rheinland [2017]

Inatherm ontvangt ook in 2017 certificaat luchtdichtheids- metingen

inductie unitstudelftinterlandtechniek

TU DELFT VOORZIEN VAN 670 INDUCTIE-UNITS MET GEÏNTEGREERDE VAV

krans jubileum

Inatherm & Interland Techniek zijn jarig!