Johan Cruijff ArenA

Kanaalventilatoren

Inatherm heeft zijn producten geleverd voor een bijzonder project in opdracht van BAM. In de Johan Cruijff ArenA heeft BAM de grootste batterij (3 MW) van Nederland gebouwd om pieken af te vlakken en energie van zonnepanelen op te slaan.

Johan Cruijff ArenA

Locatie:
Amsterdam
Partner:
BAM

Ook een project laten slagen?

Wilt u ook een duurzame en klimaatvriendelijke installatie? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

Ventilatie voor mega batterij

Inatherm heeft zijn producten geleverd voor een bijzonder project in opdracht van BAM. In de Johan Cruijff ArenA heeft BAM de grootste batterij (3 MW) van Nederland gebouwd om pieken af te vlakken en energie van zonnepanelen op te slaan. De batterij is samengebouwd met oude accu’s van elektrische voertuigen.

Ventilatie batterijruimte

De batterijruimte wordt voorzien van ventilatie voor het creëren van een goed binnenklimaat. Inatherm heeft in opdracht van BAM kanaalventilatoren, filterboxen en kanaalverwarmers geleverd. In deze combinatie wordt buitenlucht gefilterd en indien nodig verwarmd de ruimte ingebracht voor ventilatie.

Kanaalventilatoren

Kanaalventilatoren worden toegepast voor de meest uiteenlopende ventilatiesystemen in de utiliteitsbouw. De kanaalventilatoren zijn compact en kunnen omgaan met hoge druk, terwijl ze een laag geluidsniveau produceren. De motoren van de meeste typen zijn uit te voeren met energiezuinige EC-motor voor 100% toerenregeling.  Ze zijn hierdoor voor variërende luchthoeveelheden toepasbaar. De motoren zijn onderhoudsvrij waardoor alleen periodieke reiniging van de waaier nodig is, door het unieke swing-out principe hoeft het kanaal hiervoor niet gedemonteerd te worden. In dit project is gekozen voor een kanaalventilator met ronde aansluitingen. Voor de kanaalventilator is een filterbox geplaatst voor een extra filtering van de toevoerlucht. Zowel de kanaalventilator als de filterbox zijn hoogwaardige producten van de Zweedse fabrikant Östberg.

Filterboxen

De filterbox is ontwikkeld voor gebouwen waar extra filtering van de toevoerlucht gewenst is. Voor dit project is de filterbox voor de kanaalventilator geplaatst in het toevoerkanaal om de buitenlucht te filteren voordat de lucht door de kanaalventilator en de naverwarmer in de batterijruimte wordt gebracht. Om fijnstof uit de buitenlucht te filteren kunt u kiezen uit verschillende filterklassen: coarse 90% (G4), ISO ePM10 50% (F5) of ePM10 85% (F7). Voor het eenvoudig vervangen van een filter is de filterbox voorzien van een inspectiedeksel met snelsluiting.

Elektrische verwarmer

In de luchtkanalen zijn naverwarmers geplaatst om de koude buitenlucht indien nodig te kunnen verwarmen. Voor de batterijruimte in de Johan Cruijff Arena is gekozen voor elektrische kanaalverwarmers met ingebouwde flowswitch, op deze manier wordt de verwarmer automatisch uitgeschakeld wanneer er geen flow is.

Uniek project

Een uniek project met als basis tweedehands batterijen van elektrische voertuigen. De batterij creëert een opslagcapaciteit van 3 Megawatt voor een betrouwbare en efficiënte energievoorziening. Het project is in samenwerking met Nissan, Eaton, The Mobility House, Johan Cruijff ArenA en BAM gerealiseerd.

Meer informatie? Neem contact op met onze verkoopafdeling!

Meer projecten

ventilatie keukenafzuiging the florian hotel horeca besb
ENERGIEZUINIGE KEUKENAFZUIGING

DESIGNHOTEL THE FLORIAN

The Florian is een designhotel dat de zintuigen prikkelt en de geest inspireert. Gelegen in Hoofddorp, is The Florian...

maxima ziekenhuis
Hoog inducerende multiwervelroosters

Maxima Ziekenhuis

Nieuwbouw van het Maxima Ziekenhuis in Utrecht voorzien van hoog in...

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!

call to actionvierkant