Distributiecentra

Distributiecentra zijn vaak grote complexen waar bedrijven de logistiek van goederen hebben geconcentreerd en zijn vaak 24/7 in gebruik waardoor de klimaatinstallatie de ruimtes continu op een gewenste temperatuur moet houden. De eisen die aan het klimaatcomfort worden gesteld zijn afhankelijk van wat er precies in het distributiecentrum gebeurt en op welke manier het distributiecentrum wordt gebruikt. Naast productopslag is het werkcomfort erg belangrijk zodat de medewerkers hun werk goed, comfortabel en efficiënt kunnen uitvoeren. Maar hoe zorg je voor comfort in zulke grote gebouwen met ook nog een laag energiegebruik en lage onderhoudskosten?

Totaaloplossing Inatherm & Interland Techniek in distributiecentra

Klimaat in distributiecentra

Bij klimaatbeheersing in distrubutiecentra is temperatuur een belangrijke parameter. Voldoende ventilatie en een niet te hoge (of lage) constante temperatuur is van belang zodat de medewerkers comfortabel hun werk kunnen uitvoeren. Een distributiecentrum kan al snel een oppervlakte beslaan van 10.000 m² of meer. Bij het ontwerp van het juiste klimaatsysteem voor ruimten van deze grootte wordt daarom ook met extra aandacht gekeken naar het energiegebruik. Interland Techniek en Inatherm leveren verschillende duurzame totaaloplossingen die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat met een zo’n laag mogelijk energiegebruik. Deze systemen zijn inzetbaar voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Belangrijkste producten die veelal in distributiecentra worden toegepast zijn:

Wet- en regelgeving

De uiteindelijke ventilatie-eisen en binnenklimaat condities worden vaak project-specifiek vastgelegd in een Programma van Eisen. In het bouwbesluit van 2012 staan enkele eisen benoemd voor het ventileren van diverse soorten gebouwen. Aanvullend op het bouwbesluit 2012 zijn er nog extra ventilatie-eisen benoemd in de NEN1087. Ook worden er steeds meer eisen gesteld aan het energiegebruik van een gebouw. Het ventilatiesysteem is in grote gebouwen als een distributiecentrum een belangrijke factor.

Onze oplossingen

Steeds vaker wordt er voor de verwarming van distributiecentra gekozen voor stralingspanelen. Stralingsverwarming betekent een absoluut geluidloze installatie, een zeer lage luchtsnelheid in de verblijfszone, een gelijkmatige temperatuurverdeling in de ruimte en geen brandgevaar. Doordat de lucht indirect wordt opgewarmd en de personen, wanden en vloeren direct, is de verticale temperatuurgradiënt minimaal. Dit heeft een gunstige invloed op het energiegebruik. Stralingspanelen zijn onderhoudsvrij, met een door de tijd onveranderlijke afgifte. Deze watergevoede stralingspanelen worden vaak gekoppeld aan een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen, waardoor er een uiterst energiezuinige installatie ontstaat welke ook zorgt voor een prettige werkomgeving.

Ten behoeve van ventilatie worden veelal luchtbehandelingskasten toegepast. De luchtverdeling wordt geselecteerd op basis van de grote afmetingen van de hal. Uitblaasplenums, luchtverdeelslangen, jet-roosters: tal van oplossingen om een goede luchtverdeling te realiseren. Uiteraard wordt er ook aandacht gegeven aan de juiste selectie van overige kanaalcomponenten zoals brandkleppen en kanaalverwarmers / -koelers.

Heeft u vragen over klimaatbeheersing in distributiecentra? Neem dan nu contact op met één van onze specialisten. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden.

Neem contact op!
Vaak toegepast in dit segment

Producten

temperatuurbeheersing website

Stralingspanelen

luchtbehandeling website new2

Luchtbehandeling

warmteverdelers new

Warmteverdelers

Overige producten voor distributie- centra

Referenties uit dit segment

Referenties

Inatherm biedt een complete range kwalitatieve en luchttechnische componenten, waarbij volledige ondersteuning van advies tot aftersales geboden kan worden.

luchtbehandelingskast met warmtewiel wtw geisoleerd inatherm sig air handling
Luchtbehandelingskast

De Haan Group

Inatherm heeft een modulaire luchtbehandelingskast geleverd voor het nieuwe pand van De Haan Group.

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Inatherm? Neem vrijblijvend contact met ons op!

call to actionvierkant