De voordelen van kanaalventilatoren met EC-motor

kanaalventilatoren websitenew
05 april 2019

Inatherm is al jaren de officiële leverancier van het zeer uitgebreide assortiment Östberg kanaalventilatoren. Het gaat om het grootste assortiment kanaalventilatoren van Nederland. Naast ventilatoren met ronde en rechthoekige aansluitingen, bevat het programma geluidgedempte boxventilatoren, EC-kanaalventilatoren en een breed assortiment toebehoren. Veel typen kanaalventilatoren zijn ruim op voorraad en dus snel leverbaar. Vanwege de voordelen van EC-motoren en de bijbehorende regelaars kiest men steeds vaker voor onze EC-kanaalventilatoren.

AC- en EC-motoren

Naast de kanaalventilatoren met AC-motor bevat het assortiment van Inatherm ook een complete serie ventilatoren voorzien van EC-gelijkstroommotoren. Deze EC-kanaalventilatoren verlagen het energiegebruik en zijn eenvoudig regelbaar. De range is geschikt voor luchthoeveelheden van 0 tot ruim 19.000 m³/h. Vanzelfsprekend voldoen alle ventilatoren aan de ErP-richtlijnen.

Duurzaam en energiezuinig

Energiebesparing en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s binnen de ventilatiewereld. Een toename in het gebruik van ventilatoren met EC-techniek of ‘electronic commutation’ is daarvan een logisch gevolg. Deze ventilatoren beschikken over een geïntegreerde elektronische regeling en in tegenstelling tot conventionele AC-wisselstroommotoren, is er bij de EC-gelijkstroomtechniek geen sprake van slipverliezen. Hierdoor zijn de EC-motoren veel efficiënter en energiezuiniger. De energiebesparing kan, wanneer er sprake is van een toerenregeling, oplopen tot maar liefst 60%! Uiteraard zijn alle kanaalventilatoren met EC-techniek voorzien van de energiezuinige, achterovergebogen schoepen. Het hogere rendement betekent bovendien niet alleen efficiënter gebruik van energie, maar ook minder warmteverliezen, wat leidt tot minder slijtage en een langere levensduur.

Eenvoudig toerenregelbaar

EC regelapparatuur mtp-dEC regelapparatuurAangezien er tegenwoordig vaak op basis van behoefte geventileerd wordt (Demand Controlled Ventilation), is toerenregelbaarheid van groot belang. Standaard zijn de EC-ventilatoren voorzien van een instelpotentiometer en zijn ze bijvoorbeeld ook eenvoudig middels een extern 0-10 Volt-signaal via een gebouwbeheersysteem of CO2-regelaar aan te sturen. Hierdoor zijn de EC-ventilatoren altijd afgestemd op de gevraagde luchthoeveelheid. Daarnaast is de gewenste luchthoeveelheid veel nauwkeuriger in te stellen met een traploze toerenregelaar dan met een traditionele standenschakelaar.

Voordelen EC-motoren

  • Energiebesparing tot 60%
  • Langere levensduur
  • Lager geluidsniveau
  • Eenvoudig toerenregelbaar

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons ruime aanbod kanaalventilatoren, de bijbehorende regelaars of de voordelen van EC-kanaalventilatoren? Kijk dan op onze pagina kanaalventilatoren of neem contact op met onze afdeling ventilatoren.

Meer nieuwsberichten

coneco en inatherm tuinderij vers lbk groep

Coneco en Inatherm treffen elkaar bij gezamenlijk project

nhh d website new

NIEUW: NHH-D kanaalverwarmers

classroom6

Schoolventilatie - Voor iedere school een oplossing