Inatherm ontvangt ook in 2017 certificaat luchtdichtheids- metingen

certificaat luchtdichtheidsmetingen tuv rheinland [2017]
23 mei 2017

TÜV Rheinland Nederland B.V. heeft Inatherm ook in 2017 het certificaat volgens Kwaliteitshandboek Luka en NEN-EN 1751:2014 overhandigd. Daarmee is wederom officieel bevestigd dat onze methode voor het meten van de luchtdichtheid van componenten en appendages de juiste meetmethode en meetresultaten bevat.

Het door TÜV Rheinland uitereikte certificaat heeft betrekking op de luchtdichtheidsmetingen gedaan door Inatherm. Lucht transporteren door een kanalensysteem kost energie. In veel gevallen bereikt 20% van de luchthoeveelheid de plaats van bestemming niet. De reden hiervan: een luchttransportsysteem, de gehele door de lucht af te leggen weg tussen de luchtbehandelingsunit en het rooster, vertoont een zekere mate van luchtlekkage. Het is dus gewenst om deze hoeveelheid leklucht te beperken. Het weglekken van lucht kost immers energie.


Vrijwel alle componenten en appendages van Inatherm zijn op luchtdichtheid getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 en voldoen aan luchtdichtheidsklasse C of D. Inatherm beschikt over een eigen meetopstelling, die is goedgekeurd door TÜV Rheinland.


Meer informatie

Meer informatie vindt u onder Inatherminologie of in de LAR-tabel met Inatherm ventilatiecomponenten, incl. documentatie en meetrapporten. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met onze specialisten.

Meer nieuwsberichten

sbb beeldmerk300px

SIG Air Handling Nederland ontvangt opnieuw certificaat Erkend Leerbedrijf van S-BB

inatherm 4000e vex geleverd

Inatherm viert mijlpaal: 4000e VEX geleverd!

alcautomaticleakagecontrolwarmtewielnieuwsbericht

WARMTEWIEL ZONDER LEKKAGE? HET KAN!