inatherm is specialist in luchtbehandeling en wtw units

Wat is een WTW unit?

WTW staat voor warmteterugwinning. Een WTW-unit is een luchtbehandelingskast waarbij vervuilde lucht afgevoerd wordt en schone lucht aangevoerd wordt waarbij gebruik wordt gemaakt van warmteterugwinning. Inatherm beschikt over een breed aanbod luchtbehandelingskasten; of u nu op zoek bent naar modulaire, compacte of decentrale wtw-units voor een specifieke toepassing.  

WTW-unit NODIG VOOR UW PROJECT?

Wij denken graag met u mee. Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op!

Warmteterugwinunits

Een gezond en comfortabel binnenklimaat begint bij de selectie van de juiste luchtbehandelingskast of balansventilatie-unit met warmteterugwinning. Inatherm levert een complete range modulair samen te stellen luchtbehandelingskasten en zeer compacte WTW-units van gerenommeerde producenten. Vanzelfsprekend kunnen de units worden voorzien van innovatieve regelingen en toebehoren. De Eurovent-gecertificeerde units zijn geschikt voor woonhuizen, utiliteit en industrie en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van energiegebruik, rendement en geluid.

Werking WTW-unit

In de WTW-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen. De inkomende lucht van buitenaf wordt tevens langs de warmtewisselaar geleid en wordt hier opgewarmd, daarna wordt deze warme lucht via de luchtkanalen in de ruimte zoals bijvoorbeeld een woonkamer geblazen. Beide luchtstromen zijn van elkaar gescheiden en komen tijdens dit proces niet in contact met elkaar.

In de zomer kan de warmtewisselaar in het systeem uitgezet worden. De ventilatoren blijven dan gewoon hun werk doen en blijven de woning voorzien van verse lucht. De inkomende lucht wordt dan alleen niet meer opgewarmd. In de zomer zorgt een WTW-systeem dan juist voor een verlaging van de temperatuur. Dit komt met name in de nacht voor wanneer het buiten koeler is dan binnen.  

Kwaliteitsnormen en certificaten

De kwaliteit van een WTW-unit kan zich op diverse manieren vertalen, maar niets is sterker dan conformiteit aan door derden opgestelde kwaliteitsmeters. Veel van onze producten hebben daarom standaard minimaal een aantal van certificaten of standaarden. Wilt u meer weten over de kwaliteitsnormen of standaarden voor WTW-units? Neem een kijkje op onze pagina ‘Kwaliteit’ of download onze brochure warmteterugwinunits.

ENERGIE-INVESTERINGSAFTREK

De EIA is een regeling van de overheid die bedrijven die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen fiscaal voordeel biedt. Zij kunnen hierbij 45% van de investeringskosten aftrekken van de belasting. Deze regeling geldt voor bedrijfsmiddelen die minimaal € 2500,- kosten. De EIA is bedoeld om bedrijven te stimuleren om energiebesparende investeringen te doen. Onze adviseurs kunnen bij de selectie van apparatuur rekening houden met de EIA eisen. Wilt u meer weten over de energie-investeringsaftrek en welke producten van Inatherm hiervoor in aanmerking komen? Bekijk dan onze pagina EIA

Geluid & demping

Met geluid wordt vaak ongewenst geluid bedoeld. Geluid in een ventilatiesysteem of specifiek veroorzaakt door een LBK of WTW-unit is een uiterst complex en diffuus verschijnsel. Er zijn meerdere bronnen (voornamelijk de ventilatoren), welke goed dienen te worden geselecteerd en waarvan de gegevens goed geïnterpreteerd dienen te worden om de juiste selectie te maken of om geluiddemping aan te kunnen brengen. In onze brochure leest u meer over geluidsvermogenniveau, geluidsdrukniveau, octaafbande en demping. Wilt u meer weten over geluid en demping? Bekijk dan onze pagina geluid en geluiddemping.

selectiesoftware

Met behulp van de uitgebreide mogelijkheden van onze selectiesoftware is het mogelijk om voor ieder project een gedetailleerde selectie op werkpunt te maken. Door de projectspecifieke details te gebruiken als vetrekpunt bij de selecties is de data perfect afgestemd op de eisen.

Onze selectiesoftware geeft gedetailleerde informatie over energiegebruik, rendementen, temperaturen, geluidsproductie en overige technische informatie. Gedetailleerde maatvoeringen en principeschema’s worden automatisch gegenereerd.

Vanzelfsprekend zijn onze specialisten u graag van dienst om de juiste unit te selecteren voor uw project.

Onderhoud WTW-unit

Om de schone lucht te blijven garanderen is het belangrijk om regelmatig een WTW onderhoud uit te voeren. Het onderhoud van de WTW-unit maakt deel uit van het schoonmaken van de mechanische ventilatie. In de meeste gevallen is het nodig om de filters in de WTW-unit een keer in het half jaar te vervangen of te reinigen. Dit is mede afhankelijk van het type filter wanneer een WTW-unit het beste vervangen kan worden. Mensen die vaak last hebben van de luchtwegen, door astma of andere allergieën, doen er verstandig aan om de filters eens in de twee maanden te vervangen. Door het regelmatig vervangen van de filters blijft de luchtkwaliteit in het gebouw optimaal.

Brochure warmteterugwinunits

Meer informatie over WTW-units, de componenten, kwaliteitsnormen en certificaten vindt u in onze brochure. Hierin staat een overzicht van WTW-units, zowel centraal als decentraal, selectie, productdata, onderhoud en service. Lees of download de brochure hier.

Toepassing

Een WTW-unit kan in verschillende ruimtes geplaatst worden zoals bedrijfsruimtes, huizen, musea, parkeergarages, scholen, ziekenhuizen en sportcentrums. Voor iedere toepassing levert Inatherm een duurzame totaaloplossing op maat. Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor een specifiek gebouw? Bekijk dan onze pagina ‘toepassingen’. Hier vindt u uitgebreide informatie over wat Inatherm voor u kan betekenen in een specifieke toepassing, afgestemd op de daarvoor geldende wet- en regelgeving.

Een WTW-unit kopen?

Voor meer informatie over het product of de prijs van een WTW-unit kunt u contact opnemen met onze specialisten.

Bekijk hier het assortiment aan WTW-units.

WTW-UNIT NODIG VOOR UW PROJECT?

Wij denken graag met u mee. Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op!

manbellen