Wat is een WTW unit?

WTW staat voor warmteterugwinning. Een WTW-unit is een luchtbehandelingskast waarbij vervuilde lucht afgevoerd wordt en schone lucht aangevoerd wordt waarbij gebruik wordt gemaakt van warmteterugwinning. Inatherm beschikt over een breed aanbod luchtbehandelingskasten; of u nu op zoek bent naar modulaire, compacte of decentrale wtw units voor een specifieke toepassing.  

WTW-unit NODIG VOOR UW PROJECT?

Wij denken graag met u mee. Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op!

Werking WTW unit

In de WTW unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen. De inkomende lucht van buitenaf wordt tevens langs de warmtewisselaar geleid en wordt hier opgewarmd, daarna wordt deze warme lucht via de luchtkanalen in de ruimte zoals bijvoorbeeld een woonkamer geblazen. Beide luchtstromen zijn van elkaar gescheiden en komen tijdens dit proces niet in contact met elkaar.

In de zomer kan de warmtewisselaar in het systeem uitgezet worden. De ventilatoren blijven dan gewoon hun werk doen en blijven de woning voorzien van verse lucht. De inkomende lucht wordt dan alleen niet meer opgewarmd. In de zomer zorgt een WTW systeem dan juist voor een verlaging van de temperatuur. Dit komt met name in de nacht voor wanneer het buiten koeler is dan binnen.  

Onderhoud WTW unit

Om de schone lucht te blijven garanderen is het belangrijk om regelmatig een WTW onderhoud uit te voeren. Het onderhoud van de WTW unit maakt deel uit van het schoonmaken van de mechanische ventilatie. In de meeste gevallen is het nodig om de filters in de WTW unit een keer in het half jaar te vervangen of te reinigen. Dit is mede afhankelijk van het type filter wanneer een WTW unit het beste vervangen kan worden. Mensen die vaak last hebben van de luchtwegen, door astma of andere allergieën, doen er verstandig aan om de filters eens in de twee maanden te vervangen. Door het regelmatig vervangen van de filters blijft de luchtkwaliteit in het gebouw optimaal.

Toepassing

Een WTW unit kan in verschillende ruimtes geplaatst worden zoals bedrijfsruimtes, huizen, musea, parkeergarages, scholen, ziekenhuizen en sportcentrums. 

Een WTW unit kopen?

Voor meer informatie over het product of de prijs van een WTW unit kunt u contact opnemen met onze specialisten.

Bekijk hier het assortiment aan WTW units.

WTW-UNIT NODIG VOOR UW PROJECT?

Wij denken graag met u mee. Laat uw gegevens achter en één van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op!