Elk klaslokaal een CO2-meter. En nu?

elk klaslokaal een co2 meter
17 februari 2022

Betere ventilatie in klaslokalen is nu echt hard nodig. Daarom hebben het ministerie van OCW, de PO-Raad, de VO-raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) afspraken gemaakt over ondersteuning die scholen krijgen bij het op orde brengen van de ventilatie. Het ministerie stelt 17 miljoen euro beschikbaar om in iedere klas een CO2-meter te hangen.

Dit initiatief zal de bewustwording van de gevolgen van een niet geventileerd klaslokaal sterk verbeteren. Echter, zal een CO2-meter op zich zelf het binnenklimaat niet verbeteren. Het geeft enkel inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat van het klaslokaal. Even een raampje open zetten bij een te hoge CO2-meting is geen effectieve en duurzame oplossing. Wat te denken van bijvoorbeeld een wintersituatie waarbij het buiten vriest en de leraar(es) toch genoodzaakt is de ramen te openen?

Kortom, een adequaat ventilatiesysteem is essentieel bij het oplossen van deze problematiek. De volgende stap in bewustwording is gelukkig nu gezet. Hopelijk kan het inzicht van de CO2-metingen zorgen voor voldoende overtuiging om de klaslokalen in Nederland te voorzien van een perfect binnenklimaat.

Al jaren maakt Inatherm zich sterk voor een goed binnenklimaat in scholen. In 2008 lanceerden wij de campagne “Stop het Broeiklaseffect” en de website www.schoolventilatie.nl. Inmiddels hebben we in honderden scholen in Nederland met onze kennis en producten kunnen zorgen voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. Inatherm heeft het breedste pakket aan oplossingen van Nederland en voorziet graag in advies en hulp bij het bepalen van de juiste oplossing.

Dankzij de samenwerking tussen Inatherm & Interland Techniek en de jarenlange kennis en ervaring op het gebied van schoolventilatie bieden wij een breed scala aan totaaloplossingen voor het ventileren van schoolgebouwen. Deze totaaloplossingen zijn gebaseerd op het “Frisse Scholen“ programma van eisen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Dit programma van eisen is afgestemd op het Bouwbesluit en geeft advies over het creëren van een goed binnenmilieu in scholen. Of het nu gaat om een centraal of decentraal ventilatiesysteem, verschillende typen luchtverdeling of een specifieke 'klasse' uit het PvE Frisse Scholen, er is altijd een passende totaaloplossing mogelijk.

Wilt u meer weten over onze ventilatie oplossingen voor schoolgebouwen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer nieuwsberichten

coronavirus

Maatregelen HC Groep inzake het coronavirus

snelle levering vex

Supersnelle levering op Inatherm VEX WTW units!

communique sig ah nl2

Communiqué SIG Air Handling Nederland